Foto: Pixabay

Poslední dobou se roztrhl pytel se zprávami o Elonu Muskovi. Není to ani pár týdnů, co se Elon Musk posadil do křesla hlavního šéfa Twitteru, který zakoupil a vzápětí vyhodil 3 700 lidí ze svého nového týmu. Některé zaměstnance ale Elon Musk vzápětí prosil o návrat do zaměstnání, ale část z nich odmítla.

Jeho cíl je jednoduchý, chce Twitter dostat zpět nad nulu, protože v současné době je každý den ve ztrátě 4 miliony dolarů. Dalším krokem, který všechny při nejmenším překvapil,je zrušení všech povolení pracovat z domova. Toto patřilo k benefitům, které Twitter poskytoval svým zaměstnancům.

Podle Elona Muska má správný zaměstnanec sedět v kanceláři alespoň 40 hodin týdně. Na druhou stranu se možná tento krok dal očekávat soudě podle toho, jak Elon bojoval za to, aby jeho továrna Tesla zůstala otevřená i v době pandemie. Je jasné, že tento styl vedení, kdy nemáte jistotu, že zítra půjdete do práce nemusí být každému příjemný a je to dosti stresující prostředí.

Je to v přímém rozporu s přáním předchozího generálního ředitele a spoluzakladatele, Jacka Dorseyho, který na počátku pandemie prohlásil, že ponechá možnost zaměstnancům pracovat z domova navždy a byl zastáncem práce z domova. Musk však prohlásil, že zákaz práce z domova je platný okamžitě.

Zdroj: Gizmodo.com (odkaz)