Foto: Pixabay

Společnost Meta uveřejnila několik dalších novinek, které v nejbližší době přijdou do aplikace WhatsApp. V minulosti jsme již dělali recenzi (zde) na aplikaci WhatsApp a zjistili jsme, že není rozhodně tou nejlepší, ale pouze tou nejrozšířenější. Funkce, které jsou mnohdy představovány společností Meta jako novinky, již mnoho let fungují u konkurenčních aplikací.

Hlavní novinkou na WhatsAppu je možnost videohovoru až pro komunitu 32 osob. Dalšími novinkami má být možnost hlasování v chatu nebo navýšení maximální kapacity skupin na 1024 uživatelů. V minulosti byl WhatsApp spíše aplikací pro chatování mezi dvěma uživateli.

Foto: Pixabay

Meta však vidí budoucnost WhatsAppu právě v masivních chatovacích skupinách, jako jsou skupina rodičů ze školy, pracovní skupiny, skupina spolužáků, a to vše v jedné aplikaci pod jednou komunitou. Komunita je z pohledu Mety místo sdružující několik skupin uživatelů se společným zájmem.

Jako výhodu Meta vidí fakt, že administrátor komunity může zaslat všem členům komunity společnou zprávu a uživatelé mohou mezi jednotlivými skupinami volně přepínat. Vývojáři ujistili uživatele, že i tyto skupiny a komunity jsou chráněny end-to-end šifrováním. Uvidíme časem, kam se WhatsApp se svými komunitami posune a jaké další funkce nám přinese.

Zdroj: MSPowerUser.com (odkaz)