Foto: Pixabay

WhatsApp sice není nejlepší komunikační aplikací, ale používá ho téměř každý, o čemž jsme psali zde. Nicméně WhatsApp na svém počátku začal tak rychle a dynamicky růst, že ho v roce 2014 zakoupila společnost Facebook, nyní Meta Platforms, ze strachu, aby je v budoucnu nemohl ohrozit.

Nyní se ale společnost Meta Platforms rozhodla ukončit podporu aplikace WhatsApp u některých starších modelů iPhonů. Jinými slovy pokud máte starší iPhone, musíte se rozloučit s WhatsAppem, protože přestane fungovat. Konkrétně se jedná o modely, které používají operační systém iOS 10 a iOS 11, což jsou iPhone 5 a iPhone 5C.

Nicméně ze strany společnosti Apple budou tyto verze operačního systému iOS ještě nějakou dobu podporovány, a proto uživatelé mohou v klidu přejít ke konkurenci v podobě Signalu či Telegramu. Pokud ale budou uživatelé trvat na WhatsAppu, protože jejich známí nic jiného nepoužívají, musí si zakoupit novější model.

Foto: Pixabay

Na jednu stranu se tento krok dal očekávat, protože vedení WhatsAppu pravidelně ukončuje podporu na starších zařízení, a to nejen na zařízeních s iOS, ale také na zařízeních s Androidem. Důvodem je, že nedokážou garantovat na starších modelech jistý standard bezpečnosti při komunikaci a nemohou nasadit některé novinky.

Trochu znepokojivé ale je, že iPhone 5 patřil v době uvedení na trh v České republice k velice populárním a mělo ho 800 tisíc lidí (zdroj). I když se jedná o starší model jeho prodejní cena je v současné době stejně poměrně vysoká a dá se předpokládat, že je na našem trhu stále několik tisíc aktivních uživatelů.

Zdroj: TheSun.co.uk (odkaz)