Foto: poskytnuto společností Huawei, se souhlasem společnosti

Vzhled

Huawei Watch D mají AMOLED displej o velikost 1,64 palců a rozlišení 456 x 280 pixelů s PPI o hodnotě 326. Co nás ale na první pohled zaujalo je poměrně mohutné tělo hodinek, kdy je i displej zasazen do velkého masivního těla o rozměrech 51 x 38 x 13,6 mm. Nicméně i tyto hodinky si stále zachovaly svou elegantnost a styl, takže je určitě využijete jak při práci, při volnočasových aktivitách i při sportování.

Na boku rámečku se pak nacházejí dvě tlačítka s tím, že to horní se používá pro většinu funkcí a to spodní slouží pro monitorování krevního tlaku. Ovládání hodinek je zcela logicky dotykové a velice plynulé, takže se nikde nic nesekalo nebo nezdržovalo. Tyto hodinky mají také spoustu senzorů, jako třeba akcelerometr, gyroskop, optický senzor srdečního tepu, senzor okolního světla, teplotní senzor, senzor rozdílu tlaku a Hallova senzoru.

Řemínek těchto hodinek je pak fluoroelastomerový, což je naprosto stejný materiál, jako je u prémiových Withings Scanwatch. Řemínek má pak průměr 30 mm, takže na mužské ruce vypadají hodinky nejen kvůli displeji, ale i kvůli řemínku dominantně. Váha hodinek je pak 41 gramů, což je vzhledem k jejich velikosti poměrně málo.

Funkce

První z funkcí, která si zaslouží zmínění, je certifikace IP68, která zaručuje odolnost proti vodě a prachu. Jako hlavní lákadlo u Huawei Watch D je samozřejmě senzor pro měření krevního tlaku. Navíc zde najdeme funkci měření EKG, SpO2 neboli okysličení krve, teplotu kůže a další.

Zároveň tyto hodinky neustále vyhodnocují vaši srdeční frekvenci, kvalitu spánku, míru stresu, počítají vaše kroky a vše vyhodnocují ve statistikách, které se sdílejí s vaší aplikací Huawei Health v mobilním telefonu. Naleznete zde zkrátka funkce, které jsou standard, ale také ty, které překonávají i prémiové modely jiných značek.

Díky zabudovanému GPS modulu můžete použít své hodinky pro monitoring vaší pohybové aktivity, procházek, běhání, cyklistiky a mnoho dalších. Mezi ty standardní funkce pak patří budík, časovač, stopky, počasí, ovládání přehrávače hudby v mobilním telefonu, dechová cvičení a chytrá upozornění. Při testování jsme pak rozhodně neměli pocit, že by na hodinkách něco chybělo. Hodinky hlídají vše, naše kroky, vše kolem zdraví a dokonce i náš mobilní telefon.

Foto: poskytnuto společností Huawei, se souhlasem společnosti

Výdrž

Huawei Watch D se nabíjejí pomocí magnetické nabíječky Huawei, stejně jako model Huawei Watch GT 3 Pro. S výdrží baterie je to pak poměrně složité, protože vždy se jedná o subjektivní údaj. Záleží totiž na velkém množství faktorů, jako je jas displeje, spárování s mobilním telefonem, monitorování pomocí GPS modulu a na dalších funkcích, které mohou a nemusí být aktivovány.

My jsme si zapnuli veškeré funkce a měli jas na plno a tyto hodinky nám vydrželi poctivých sedm dní, což považujeme za velice pěkné. Pokud však odjedete na služební cestu a zapomenete nabíječku, můžete aktivovat noční režim a vypnout zbytečné funkce a tím si prodloužíte životnost o dalších 10 dní. Z funkcí vám pak zůstane jen to nejdůležitější.

Monitoring zdraví

Klíčovou funkcí je samozřejmě EKG a monitoring krevního tlaku. Klíčové je v tomto případě mít pevně nastavený řemínek. Pak se již usadíte, zmáčknete spodní tlačítko na boku hodinek a do pěti sekund započne měření EKG. Pro přesnější měření byste měli držet zápěstí, na kterém máte nasazené hodinky v úrovní srdce. Měření EKG pak probíhá asi 30 sekund.

Je však potřeba zmínit, že veškeré výsledku, i když jsou poměrně přesné, nejsou ze zdravotnického zařízení a jsou pouze orientační. Nicméně i tato data můžete využít pro zjištění případných zdravotních problémů. Co se týče dalších funkcí, ty pracují obdobně jako u jiných hodinek Huawei, což znamená spolehlivě

Závěr

Tyto hodinky nás překvapily, a to zvláště svou funkcí měření EKG, ale také faktem, že vám měří snad úplně všechno. Navíc mají hodinky dobrou výdrž, což bylo pro nás také důležité. Jediné, co by někomu mohlo na těchto hodinkách vadit je větší displej a masivní provedení, ale z našeho pohledu to není žádný problém a naopak se nám líbilo, že díky většímu displeji vše pohodlně vidíme. Hodinky se nesekají, fungují plynule a displej je jasný i za ostrého protisvětla. Z tohoto pohledu můžeme hodinky Huawei Watch D jen doporučit a děkujeme společnosti Huawei za jejich zápůjčku.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Huawei