Foto: poskytnuto společností Buxton, se souhlasem společnosti

VZHLED

V balení je spolu se sluchátky i nabíjecí pouzdro, poměrně krátký nabíjecí kabel a dále pak ještě 3 velikosti náhradních špuntů, takže je více než pravděpodobné, že budou sedět prakticky každému. Co nás velice příjemně překvapilo byla váha nabíjecího pouzdra, která je skutečně malá a je 40 gramů.

Celé nabíjecí pouzdro, sluchátka i špunty jsou pak vyvedeny v černé barvě, která je elegantní a hodí se tak ke všemu. Pouze na konci sluchátek je malá chromovaná ploška, které rozhodně na eleganci neubírá, ale spíše naopak. Jakmile otevřete pouzdro, tak se vpředu rozsvítí malý displej, který signalizuje stav nabití v procentech. Na obou stranách od tohoto indikátoru celkového nabití pouzdra se pak objeví ještě samostatné indikátory pro každé sluchátko zvlášť.

Sluchátka mají přirozený tvar a sednou vám do ucha velice přirozeně. Co musíme ocenit je fakt, že při poslechu hudby vás nevyrušují žádné tlaky či nepříjemné výlisky u sluchátek. Na horní plošce sluchátek, která je lehce šikmá, se navíc nachází dotyková ploška, pomocí které můžete sluchátka ovládat.

Zkoušeli jsme v rámci zátěžového testu se sluchátky cvičit fitness, běhat a vykonávat nejrůznější činnosti, ale sluchátka vždy bez problémů seděli v uších a nikdy nevypadly. To bývá někdy problém u sluchátek, která jsou jen výlisek a nemají gumový špunt. Ty totiž vypadnou hned po prvním uběhnutém kilometru

Foto: poskytnuto spolenčostí Buxton, se souhlasem společnosti

OVLÁDÁNÍ

Sluchátka můžete samozřejmě ovládat i pomocí mobilního telefonu, ale zároveň mají i výše zmíněné dotykové plošky, pomocí kterých můžete sluchátka také bez problémů ovládat. Mezi tradiční funkce, které jsou u obou sluchátek, patří přijmutí hovoru, odmítnutí hovoru, ukončení hovoru, play/pause. Další funkce pak podporují každé sluchátko zvlášť, takže například levé dokáže snížit hlasitost a přeskočit na přecházející skladbu, kdežto pravé sluchátko umí hlasitost zvýšit a přeskočit následující skladbu.

VÝDRŽ

Výdrž je jeden z dalších faktorů, který nás příjemně překvapil, protože samotná sluchátka dokážou vydržet až 9 hodin nepřetržitého přehrávání hudby dle našeho testování. V nabíjecím pouzdru je pak dalších 32 hodin, což znamená, že dohromady máte více než 40 hodin hudby. O to více nás překvapila nízká váha 40 gramů vzhledem k vysoké kapacitě.

ZVUK

Sluchátka Buxton BTW 8800 se řadí z pohledu jejich ceny spíše do kategorie střední či ekonomické třídy, ale kvalitou zvuku nám spíše připomínají kvalitní sluchátka z nejvyšší třídy. Zvuk je vyvážený, výšky nepraskají a hloubky krásně tvrdí hudbu bez křupnutí. Kvalitu zvuku tak můžeme hodnotit jako nadprůměrnou.

Sluchátka také můžete používat nejen k poslechu hudby, ale také k telefonování, a to díky integrovaným dvěma mikrofonům. Výhodou těchto sluchátek je i přítomnost funkce ANC neboli aktivního potlačování okolního hluku. Ta totiž bývá obvyklá u mnohem dražších modelů. Jako jeden s posledních parametrů se musíme zastavit nad voděodolností IPX6, protože pokud posloucháte hudbu za deště nebo chcete používat sluchátka při běhání, určitě se vám tato voděodolnost bude hodit.

ZÁVĚR

Sluchátka Buxton jsou pro nás velkým překvapením hned z několika důvodů, jako je nízká hmotnost, příjemné zobrazování stavu nabití pouzdra i jednotlivých sluchátek, efektivní funkce potlačování okolního hluku nebo pevné a pohodlné usazení v uších. Jediné, co bychom mohli sluchátkům vytknout je vyndávání sluchátek z pouzdra, které by mohlo být snazší. Ale celkově se dá říci, že tato sluchátka v poměru cena a kvalita vítězí na celé čáře.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Buxton