Foto: poskytnuto společností Honor, se souhlasem společnosti

Důležité věci, které je třeba u chytrého náramku zvážit

Displej

Displej je klíčovým faktorem při rozhodování o nákupu chytrého náramku. Displeje OLED jsou k dispozici v prémiových chytrých náramcích . U některých populárních a cenově dostupných chytrých náramků však najdete i displeje LCD. A displeje AMOLED můžete získat i u jiných chytrých náramků, například u náramků Honor. Různé displeje mají své vlastní výhody. Například displeje LCD mohou poskytovat lepší čtení v interiéru i exteriéru, ale můžete se obávat jejich výdrže baterie.

Výdrž baterie

Ačkoli je výdrž baterie stále hlavní výtkou, v této oblasti došlo k velkému pokroku. chytré náramky, jako jsou zařízení Apple a Wear OS, mohou poskytnout až dvoudenní výdrž baterie. Procesor Snapdragon wear 3100 podporuje prodlouženou výdrž baterie, která umožňuje až pětidenní používání na jedno nabití. Jiná zařízení, která mají méně funkcí, mohou vydržet 5 až 7 dní, ale to se týká většiny fitness trackerů na trhu. Také mnoho dnešních chytrých náramků lze nabít rychleji.

Výběr operačního systému a aplikací

Než začnete s výběrem aplikací, vyberte si, který operační systém chytrého náramku chcete používat. Pokud váš iPhone běží na systému iOS, můžete si vybrat jakýkoli chytrý náramek, ale řada Apple Watch nabízí nejlepší kompatibilitu. Můžete si také vybrat jakýkoli chytrý náramek z telefonu se systémem Android, kromě hodinek Apple Watch. Se systémem Android nejsou kompatibilní. Přestože je chytrý náramek malý, lze na něm spustit tisíce aplikací. Existují aplikace jako Uber nebo WhatsApp, které lze přizpůsobit platformám chytrých náramků. Měli byste se ujistit, že hodinky podporují mnoho aplikací, které denně používáte.

Komunikace

Chytré náramky usnadňují sledování upozornění na komunikaci, jako jsou zmeškané hovory nebo textové zprávy. Jedním pohledem zjistíte, kdo vám volal nebo psal, aniž byste museli sahat po telefonu. Z hodinek můžete odesílat předdefinované odpovědi, ke kterým máte přístup prostřednictvím textových upozornění. Některé chytré náramky také umožňují volat nebo přijímat hovory bez telefonu.

Sledujte svou kondici

Foto: poskytnuto společností Honor, se souhlasem společnosti

Chytré náramky jsou oblíbené pro svou schopnost sledovat aktivitu. Jde o nejdůležitější hodinky, které zaznamenávají vaše kroky, kalorie a tréninky. Většina chytrých náramků dnes disponuje také snímačem srdečního tepu. Mnoho značek chytrých náramků obsahuje vestavěné GPS, které lze použít ke sledování vašeho venkovního běhu a večerních procházek. Milovníci plavání budou potřebovat něco vodotěsného, dobrým příkladem je Honor band 5, který je vodotěsný až do 50 metrů. Většina chytrých náramků má stupeň krytí IP, takže si je můžete vzít i do bazénu. Většina chytrých náramků však není vybavena funkcí sledování EKG nebo kyslíku. Pokud chcete takové údaje sbírat, budete si muset připlatit u výrobců, jako jsou Samsung a Apple.

Ceny

Pro mnoho spotřebitelů je rozhodujícím faktorem při nákupu spotřební elektroniky cena a rozpočet. Ve skutečnosti je dnes na trhu mnoho cenově dostupných, ale vysoce kvalitních chytrých náramků nebo chytrých náramků. Můžete navštívit velké online nákupní platformy nebo oficiální webové stránky značek, kde se můžete podívat a vybrat si ten správný podle svého rozpočtu.

Závěrečná poznámka

Chytré náramky jsou dnes pro většinu lidí velkým pomocníkem díky tomu, co mohou nabídnout. Navíc tyto gadgety většinou upřednostňují ti, kteří jsou neustále na cestách a zaneprázdnění. Vězte tedy, že ať už si vyberete jakoukoli značku, stále získáte hlavní výhodu chytrého náramku – jeho pohodlí a možnost být kdykoli ve spojení.