Foto: Pixabay

Naprostou revolucí v životech lidí, trávení volného času i marketingu jsou sociální sítě. Díky masivní uživatelské základně se také musí počítat s četnými změnami s zpřísňováním pravidel užívání těchto platforem. Jednou z největších společností, která zaštiťuje sociální sítě patří společnost Meta Platforms, která má pod sebou třeba Facebook, WhatsApp nebo i Instagram.

Právě tato společnost nyní přišla s novinkou, která má odhalit skutečný věk uživatelů i přistihnout případné lháře. Na Instagramu totiž velice často vystupují nezletilý a tváří se a předstírají, že jsou plnoletí. Tomu se právě snaží Instagram zabránit pomocí nové technologie.

Foto: Pixabay

Technologie by měla umět analyzovat nahrávané fotografie a z nich následně odhadnout věk. Změna se má projevit na Instagramu v Evropské unii a Velké Británii. Způsoby, jak ověřit věk, má Instagram hned dva. První je nahrát fotografii občanského průkazu, který bude ale po 30 dnech automaticky smazán.

Druhým způsobem je analýza ze selfie fotografie, protože s vývojem nezletilého člověka se mění i jeho typické rysy ve tváři. Na nové technologii spolupracovala i společnost Yoti. Nová funkce je prý naprogramována tak, aby nedokázala rozpoznat identitu konkrétního uživatele, ale jen jeho věk. Pro větší ochranu a soukromí uživatelů je samozřejmě daný obrázek ihned smazán.

Hlavním důvodem vzniku nové technologie je fakt, že na Instagramu jsou i příspěvky mládeži do 18 let nepřístupné a velká část nezletilých uživatelů o svém věku zkrátka lže. U Instagramu je věková hranice pro vstup do sociální sítě 13 let, ale do 18 máte jen omezený přístup. Instagram zkrátka chce, aby ho každý používal podle svého věku.

Zdroj: TN.nova.cz (odkaz)