Foto: poskytnuto společností Canyon, se souhlasem společnosti

Sluchátka i hodinky vypadají na první pohled velmi slušně. Snaží se zaujmout svojí jednoduchou konstrukcí a praktickým designem, který na první pohled sice nezaujme, ale neurazí, což mnoho uživatelů bere spíše jako benefit, protože ne každý chce zářit na míle daleko. V kombinaci s příjemnou cenou tak Canyon může oslovit široké spektrum zákazníků zejména mladších ročníků.

Sluchátka na každý den

Bezdrátová sluchátka jsou dnes standardem. Co se týče “špuntů”, na trhu je velká konkurence. Canyon TWS-5 lákají především na svoji praktičnost a podporu bezdrátového připojení pomocí nejnovějšího standardu Bluetooth 5.3., dlouhou výdrž a cenu aktuálně se pohybující okolo 500 Kč.

Párování s chytrým telefonem skutečně probíhá bleskově a po první synchronizaci se ze sluchátek opravdu bez prodlevy začne ozývat hudba. Zvuk je čistý, ruch z okolí je sice trochu slyšet, ale poslech nekazí. U tohoto druhu sluchátek ostatně lze jen těžko počítat s úplným odhlučněním. Součástí balení je i nabíjecí kabel a silikonové koncovky, které mohou někomu pomoci k většímu komfortu. 

Bluetooth 5.3 funguje velmi dobře. Zkoušeli jsme použít sluchátka v domácím prostředí a ani vzdálenost několika metrů od telefonu nemělo vliv. Na ulici nebo v dopravních prostředcích se ruchu nebo výpadku nemusíte obávat vůbec. Telefon v kapse nebo batohu bude vždy v dosahu obou sluchátek, v nichž se zvuk pěkně synchronizuje. S intergrovaným mikrofonem lze telefon používat jako handsfree, případně můžete pracovat s hlasovými asistenty.

Dalším benefitem je dlouhá výdrž sluchátek. Kapacita baterie ve sluchátkách je sice jen 40 mAh, ale s použitím dobíjecího pouzdra je to už slušných 500 mAh, což by mělo stačit na 38 hodin poslechu. Nám sluchátka vydržela hrát celý den, takže asi není co řešit. Dobíjení je rychlé, zabere asi 2 hodiny do plné kapacity a probíhá pomocí běžného USB-C kabelu, což je dnes již standard.

Používání sluchátek Canyon TWS-5 je jednoduché, jejich nošení je příjemné, párování probíhá zcela automaticky a díky dobíjecímu pouzdru nemusíte mít starost, že by jim během dne došla energie. Pokud si vystačíte se špunty, není co řešit a za málo peněz dostanete hodně muziky.

Jen ještě dodáme, že kromě námi testovaného černého provedení lze zakoupit sluchátka v bílé barvě, případně v kombinacích bílé a zelené nebo bílé a fialové.

Foto: poskytnuté společností Canyon, se souhlasem společnosti

Jednoduché hodinky se spoustou nečekaných funkcí

Chytré hodiny můžete zakoupit za několik desítek tisíc korun, ale i za částku kolem tisícovky. Námi testovaný produkt představuje druhou možnost. Canyon Barberry SW-79 tedy osloví uživatele, pro které je důležitá cena, přičemž od produktu požadují jen základní funkce.

Nutno říci, že model, který lze zakoupit v černé, růžové nebo modré barvě, nabízí o něco více než jen holý základ. Kromě ukazatele aktuálního času, budíku, stopek a kalendáře je to mnoho nástrojů pro aktivní a zdravý životní styl jako třeba krokoměr, měřič tepové frekvence, výpočet kalorií, počítadlo vzdálenosti, monitoring spánku či upozornění na dlouhou dobu sezení. Hodinky se dobře ovládají dotykovým displejem a v intuitivním českém menu si můžete upravovat funkční režimy, jako je chůze, běh, cyklistika, skákání přes švihadlo, jóga nebo fitness, z čehož tvoří podrobné statistiky. Nás ale z funkcí nejvíce zaujal měřič tepu, který pomáhá najít správnou tepovou zónu, ale za zmínku stojí i měření saturace krve kyslíkem. V této cenové relaci jde opravdu o výjimečné parametry.

Po nasazení na ruku zaujme nízká hmotnost, která činí pouhých 47 gramů včetně silikonového řemínku. Designu dominuje hranatý ciferník chráněný polyamidovým sklem. Konstrukce i přes svoji nízkou hmotnost působí robustně a sportovce potěší stupeň ochrany IP67. Hodinky jsou tedy vodotěsné. Velkorysá je rovněž výdrž baterie. Výrobce udává až 600 hodin. Tolik času jsme ani na testování neměli.

Synchronizace s mobilním telefonem probíhá automaticky pomocí Bluetooth 5.1. Zkoušeli jsme na Androidu i iOS a párování bylo po prvním nastavení bleskové. Operační systém hodinek zvaný Canyon Life totiž spolupracuje se všemi chytrými mobilními zařízeními a je také kompatibilní s aplikacemi Google Fit a Apple Health. Zároveň můžete z hodinek ovládat hudbu, fotoaparát a přijímat na nich notifikace o sms a podobně.

Jak jsme již výše uvedli, hodinky Canyon Barberry SW-79 jsou lehké, hezké, intuitivně se ovládají a dělají přesně to, co od nich můžete očekávat. Žádného zajíce v pytli tak nekupujete. Za výborné peníze získáte užitečného pomocníka, který vás bude bavit.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Canyon