Foto: Pixabay

Sociální sítě jsou doslova hitem poslední dekády, kdy si mnoho lidí ani neumí představit, že by byly třeba jen chvíli bez sociálních sítí. Na druhou stranu nás to drží v určitém obraze z pohledu aktuálního dění nejen ve světě, ale i kolem nás. Zároveň to je mnohdy jediný způsob, jak můžete být v neustálém kontaktu s přáteli, které jste neviděli i roky.

Získáte také prostor pro sdílení fotek a videí se svými blízkými, a tak nemusíte každému jednotlivě ukazovat, že se vám narodilo děťátko. Bohužel v současné době se dá na sociální sítě vypěstovat regulérní závislost. Rozhodně ale nejsou sociální sítě pro slabé povahy, protože počet kladných či nenávistných reakcí silně ovlivňuje psychiku člověka.

Foto: Pixabay

To byl jeden z hlavních důvodů, proč se také Instagram rozhodl k jednomu poměrně revolučnímu kroku. Chce totiž odstranit možnost udělit pozitivní či negativní reakci na konkrétní příspěvek. Podle všeho je teď na řadě i Facebook. Tyto dvě sociální sítě by neměly zcela odstranit emotikony, ale měly by umožnit autorovi příspěvku skrýt možnost pro ostatní vyjádřit svůj názor na daný příspěvek.

Zdroj: Blesk.cz (odkaz)