Foto: poskytnuto společností Realme, se souhlasem společnosti

Pro ty, kteří nevědí, o co se jedná, tak Dragon Ball je japonská manga, kterou napsal a ilustroval Akira Torijama a podle které byl vytvořen i stejnojmenný film. Každopádně motiv je zde dosti patrný, protože celý model včetně nadstavby operačního systému se nese ve stylu a v barvách tohoto seriálu.

Vzhled

Rozměrově, váhově i tvarově je tento mobilní telefon velice podobný Realme GT3 Neo, který jsme nedávno také testovali. Nicméně největší rozdíl zaznamenal zadní kryt. Ten je vyvedený ve svítivě oranžové barvě s tmavě modrými pruhy na okrajích. Tím se již na první pohled připodobňuje právě k Dragon Ball.

Dále se na zadní straně nachází modul s dvěma velkými senzory v levé části modulu a jedním menším senzorem v pravé části modulu. Zároveň jsou zde v pravé části umístěny dvě diody pro lepší osvětlení fotek focených ve snížených světelných podmínkách. Vedle modulu na fotoaparáty nalezneme ještě typické japonské kandži Go, které znamená moudrost či osvícení.

Z přední strany je pak displej s minimálními rámečky a něžným průstřelem v horním levém rohu. Stejně jako u Realme GT3 Neo zde najdeme stereo reproduktory umístěné ve spodní části. Zde také nalezneme mikrofon, USB-C port a z našeho pohledu celkem překvapivě také šuplík pro vložení SIM karty.

Stejně jako v případě Realme GT3 Neo musíme upozornit na absenci audio portu Jack 3,5 na klasická sluchátka. Pro někoho je to zbytečnost, ale pro někoho nezbytnost. Celkově se dá ale říci, že mobil působí bytelně, ale zároveň lehce. Nikde se nic neprohýbá ani nevrže.

Tento model je stylizovaný do speciální edice hlavně svou nadstavbou, kde získáte tři tapety, speciální animaci při nabíjení, stylově upravené ikony a několik originálních samolepek. V Japonsku a obecně v Asii jsou tyto stylizace velice populární, ale v našich končinách příliš ne.

Displej

Velikost displeje je 6,62 palců, což je dostatek, abyste si mohli užít svůj oblíbený film nebo hru. Technologie displeje je AMOLED displej s rozlišením 1 080 x 2 400 pixelů a s jemností displeje 398 ppi. Pochválit vývojáře musíme za 120 Hz obnovovací frekvenci i za podporu HDR10+.

Maximální jas 1 300 nitů zase zajistí naprosto jasné barvy i za ostřejšího světla. Pro větší ochranu vašeho nového mobilu je navíc vybaven ochranou Corning Gorilla Glass 5. Barvy jako takové jsou poměrně jasné a reálné. Rozhodně nejsou uměle přesycené.

Výkon

Na rozdíl od Realme GT3 Neo, kde byl čipset od MediaTeku, zde máme osmijádrový čipset Qualcomm Snapdragon 870 5G vyrobený 7nm technologií. Dobrý výkon ještě umocňuje grafika Adreno 650 a 8 GB RAM. Co se týče úložiště, tak máte na výběr z 128 GB a 256 GB, což je dostatečný prostor.

Na druhou stranu zde chybí možnost rozšíření paměti o microSD, což se stalo již takovým nepsaný standardem. Dále zde máme přehled standardních parametrů, jako je Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 či NFC. Pochvalu musíme vystřihnout za podporu sítí 5. generace, protože ta nám u Realme GT3 Neo naopak chyběla.

Výdrž

Výdrž baterie je úctyhodných 5 000 mAh, což vám poskytne dostatek energie na celý den. My jsme celý den mobilní telefon provozovali standardním způsobem, to znamená volání, focení, sociální sítě, e-maily, videa na YouTube a sledování nějakých filmů a večer jsme se dostali na 36 % výdrže. Oproti konkurenčním mobilům jiných značek se zde setkáme s rychlonabíjením, a to díky 80 W nabíjecímu adaptéru. Takže za zhruba 30 – 40 minut máte mobil na 100 % kapacity.

Fotoaparát

Fotoaparát u modelu Realme GT Neo 3T má překvapivě více megapixelů, než Realme GT3 Neo. To však nemusí nutně znamenat kvalitnější fotografie. V tomto případě máme na hlavním senzoru rozlišení 64 Mpx, který má clonu f/1.8 a můžete s ní natáčet videa v rozlišení až 4K při 60 snímcích za sekundu.

Dalším senzorem je širokoúhlý s rozlišením 8 Mpx a posledním je tradiční makro s rozlišením 2 Mpx. Oproti konkurenčním modelům musíme ocenit celkem přijatelnou kvalitu makro snímků i snímků pořízených na širokoúhlý režim. Je jasné, že i zde se objevují jisté drobné nedokonalosti, ale stále je to lepší, než na co jsme běžně zvyklí. Nadprůměrné v dané cenového kategorii jsou i snímky z hlavního senzoru, který díky HDR10+ a dobré technické specifikaci, nevytváří na temných místech šum.

Závěr

Tento telefon určitě stojí za úvahu, ale horší je to s jeho dostupností, protože společnost Realme ho nabízí jen na některých trzích v Evropě. S tímto modelem určitě nikde nezapadnete v davu již jenom díky jeho extravagantním barvám. Z našeho pohledu musíme vytknout nemožnost rozšíření paměti o microSD kartu a zároveň absenci Jack 3.5 pro sluchátka. Na druhou stranu musíme vyzdvihnout 5G sítě, ale třeba i kvalitní displej či zvuk. Je pak jen na vás, zda sáhnete po tomto modelu nebo po jeho bratru, Realme GT3 Neo.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Realme