Foto: Pixabay

Při špatném výběru totiž může dostat zánět šlach nebo se u vás může objevit syndrom karpálního tunelu. A jen kvůli klávesnici byste museli na několik dní či týdnů na nemocenskou. Proto jsme rádi, že se k nám do redakce dostala na testování klávesnice Yenkee EGO YKB 2050CS, která patří ke střední třídě mezi klávesnicemi.

VZHLED

Tato klávesnice je malá a kompaktní bezdrátová klávesnice, která se může připojit až k několika zařízením. Na první pohled je vidět, že se nejedná o žádnou obyčejnou klávesnici za stovku z výprodeje, protože tato nikde nevrže, neskřípe a i přes svou velmi nízkou váhu do půl kila má kompaktní a robustní vzhled.

Jednotlivé klávesy nevystupují moc nad povrch klávesnice, což velice oceňujeme. Klávesnice je díky tomu úzká a bez problémů se tak vejde do jakéhokoliv batohu nebo i větší kabelky. Nemusíte tak využívat malých klávesnic na notebooku, ale můžete si dopřát velkou a plnohodnotnou klávesnici.

Klávesnice je vyvedená v klasické černé barvě. Co musíme velice ocenit je skutečně tichý chod. To se týká hlavně práce na home-office, kdy vám doma třeba spí dítě, ale vy nutně musíte pracovat a psát nějaké e-maily a opravdu nepotřebujete slyšet klapání jak když stepujete. Zkrátka tichý chod při našem testování dostává rozhodně palec nahoru.

Foto: poskytnuto společností Yankee, se souhlasem společnosti

KLÁVESY

Klávesnice má mimo klasických kláves i tzv. multimediální klávesy, které umožňují například spouštět či ovládat některé aplikace jen pouhým stiskem jediné klávesy. Například tlačítko pro kalkulačku je hned vpravo nahoře nad numerickou klávesnicí. Další funkce můžete vyvolat po stisknutí tlačítka „fn“, které se nachází úplně vlevo dole.

Tím přepnete funkční klávesy F1 až F12 na multimediální tlačítka, pomocí kterých ovládáte hlasitost, přehrávání videa, vyhledávání, jas, apod. Zlepší se tak rozhodně rychlost a efektivita vaší práce. Na klávesnici navíc nalezneme i LED diodu indikující nízkou úroveň nabití baterie. Testovali jsme i výdrž, ale bohužel nemůžeme podat konkrétní hodnotu, protože za 14 dní, kdy byla klávesnice u nás na testování jsme jeli na jednu a tu samou baterii a nebylo potřeba ji vyměnit.

KONEKTIVITA

Velkou výhodou je, jak už jsme se zmiňovali výše, že můžete tuto klávesnici připojit až ke třem zařízením zároveň s tím, že je zde možnost připojit klasicky bezdrátově pomocí USB přijímače, který vsunete do počítače či notebooku a další dvě zařízení pomocí rozhraní Bluetooth.

Není tak vůbec žádný problém mít připojený notebook, desktop a tablet. Přepínat mezi zařízeními můžete velice jednoduše, a to díky klávesám nad numerickou klávesnicí. Z našeho pohledu je toto další velkou výhodou, protože ať pracujete z domova či v kanceláři, nemusíte neustále přepínat mezi třemi klávesnicemi, ale stačí vám jen jedna jediná.

ZÁVĚR

Po našem usilovném testování, kdy jsem klávesnici skutečně nešetřili a psali na ní prakticky nepřetržitě 14 dní v kuse jsme velice překvapeni a skutečně se to nedá srovnávat s běžnou klávesnicí za stovku. Tato je lehká, pevná a tichá. Má velkou výdrž a dokáže pracovat se třemi zařízeními zároveň. Jediné, co bychom této klávesnici vytkli, je absence podsvícení. Počítá se s tím, že je to pracovní klávesnice a že se pracuje přes den.

Zdroj: uživatelské testování IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Yankee