Foto: Pixabay

Je to už nějakou, co Elon Musk nakoupil významnou část akcií oblíbené sociální sítě Twitter. Zprvu uvažoval o členství ve správní radě a brousil si zuby na post hlavního ředitele. Netrvalo dlouho a Elon Musk oznámil, že zakoupí celou sociální síť. Tento záměr několikrát potvrdil a popřel, takže nikdo nevěděl, jak to vlastně je. Dokonce ani vedoucí zaměstnanci ve společnosti Twitter.

Nyní však s jistotou můžeme potvrdit, že Elon Musk převzal definitivně kontrolu nad sociální sítí Twitter. Jako první krok v pozici nového majitele nechal vyhodit všechny manažery. O své místo měl přijít dokonce i bývalý výkonný ředitel Parag Agrawal. Výpovědi sice přišli poměrně rychle po nástupu do funkce, ale Musk již před časem předesílal, že pokud převezme otěže, budou následovat personální reorganizace.

Celkově měl Musk zaplatit za Twitter v přepočtu 1,1 bilionu korun. Je však již téměř jisté, že Elon Musk nekoupil Twitter za takové peníze, aby vše nechal při starém. Můžeme tak pravděpodobně očekávat velké změny. Podle některých kritiků se můžeme dočkat třeba méně moderovaného obsahu.

Právě v oddělení pro důvěru a bezpečnost se plánuje největší propouštění a do tohoto oddělení spadají i moderátoři. Musk také tento týden ujistil své reklamní zákazníky, že nechce dopustit, aby se Twitter stal „místem hrůzy“ kde bude naprostá svoboda slova. Podle Muska má být sociální síť „vřelá a příjemná pro každého“.

Elon chce ale rozhodně větší svobodu a menší omezení pro uživatele. Zároveň chce také bojovat proti tzv. „spambotům“ neboli robotům, kteří neustále chrlí často dezinformační obsah na sociální síť. K žádnému svému plánu ale nesdělil, jakými opatřeními toho chce dosáhnout. Spekuluje se i o tom, že chce z Twitteru udělat dokonalou aplikaci, kde si převedete peníze, zařídíte taxi nebo zakoupíte cokoliv.

Zdroj: Aktualne.cz (odkaz)