Foto: Pixabay

Když Mark Zuckerberg založil společnost Facebook, zažíval on i jeho společnost zlatý věk. Poté společnost nechal přejmenovat na Meta Platforms a přišel s nápadem vybudovat virtuální vesmír. Místo úspěchu se však setkal prozatím jen s nepochopením a možná i neúspěchem, který je patrný z poklesu cen akcií jeho společnosti.

Hlavním příjmem této společnosti jsou příjmy z reklamy a právě v době velké inflace mnoho společností začne šetřit v oblasti marketingu. Jinými slovy, čím méně utratí společnosti u Facebooku, tím méně vydělá společnost Facebook. Společnost Meta navíc v poslední době investovala většinu svých příjmů do budování metaverse.

Foto: Pixabay

Investoři chtějí po Zuckerbergovi nějaké jistoty a ujištění, že jejich investice jsou v dobrých rukou. Mark Zuckerberg se s nimi spojil a sdělil jim své stanovisko pomocí konferenčního hovoru. Sdělil svým investorům, že se sice jeho společnost potýká s problémy v oblasti příjmů v krátkodobém horizontu, ale v dlouhodobém horizontu má prý naději vrátit se k vyšším a stabilním příjmům.

Na příští rok plánuje vedení společnosti Meta Platforms velkou reorganizaci, která se ale může projevit nejdříve v roce 2024. Hlavní prioritou však stále zůstává budování virtuálního vesmíru. V současné době generuje metaverse příjem 250 milionů dolarů, ale i přesto vykázal ztrátu 3,67 miliard dolarů.

Začíná se spekulovat, že by metaverse mohla být pro Meta Platforms kamenem, který ji může stáhnout i ke dnu. Cena akcií Meta Platforms již klesla pod hranici 100 dolarů za jednu akcii. Od začátku tohoto roku se tak cena za jednu akcii propadla o více než 70 %. Meta Platforms tak vsadila vše na jednu kartu. Pokud nevyjde její projekt s metaverse, může to celou společnost potopit. Již nyní však bilancuje na hranici krachu.

Zdroj: Fool.com (odkaz)