Foto: Pixabay

Sociální síť Twitter byla kdysi velice populární, ale poslední dobou přichází na Twitter jen velice málo novinek a aktualizací, na rozdíl od konkurence. Pravdou ale zůstává, že pomocí Twitteru oznamují nejrůznější známé osobnosti a společnosti důležité zprávy pro veřejnost a své fanoušky.

Právě teď je ale ten výjimečný moment, kdy na Twitter přijde něco nového. Nejde však o novinku jako takovou, protože Twitter chce zkopírovat podobu svých videí tak, aby připomínala ta z TikToku. Doslova pak společnost oznámila, že chce přejít na tzv. celoobrazovkový přehrávač pro video záznamy.

Foto: Pixabay

Vývojáři Twitteru také okopírují i velice známé gesto pro přechod mezi videi, kdy přejedete prstem směrem nahoru. Postupně tak můžete projít nekonečnou smyčku videí na platformě. Twitter se tak chce přiblížit mladým uživatelům, kteří na takovéto přehrávání jsou zvyklí z TikToku nebo i z Reels na Instagramu.

V současné době jsou změny připraveny pouze pro aplikaci Twitter pro iOS, ale dá se očekávat, že aktualizace přijde v brzké době i pro aplikaci Twitter pro Android. Změna vychází z nové politiky společnosti, která chce podpořit uživatele, aby více používali video a také živé vysílání.

Otázkou je ale, zda bude tato změna mít pozitivní dopad, protože celoobrazovková videa mohou být i rušivým prvkem a uživatelé využívající Twitter to nemusí uvítat. Mimo to má prý v budoucnu přijít ještě jedna novinka pracující s videi, a to Twitter Explore. V rámci Twitter Explore by mělo fungovat jakési doporučování videí.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)