Foto: Pixabay

Starým navigacím již dávno odzvonilo a každý se v dnešní době spoléhá raději na navigační aplikace v mobilním telefonu. Mezi nejpoužívanější na našem území patří Mapy.cz, Google Maps a Waze. Mezi touto trojicí panuje konkurenční boj, a proto se snaží neustále přinášet nové funkce a služby.

Právě Mapy.cz přišly s novinkou, kterou dlouho chtěli všichni příznivci turistiky. Pokud jste si plánovali trasu na váš výlet či dovolenou, museli jste si mapy celkem dost přiblížit. Abyste si prohlédli celou trasu, třeba červenou či zelenou, museli jste pořád přesouvat mapu v detailním náhledu.

Naštěstí si to uvědomili i vývojáři aplikace Mapy.cz a umožnili všem uživatelům webové verze Mapy.cz i aplikací pro Android a iOS prohlížet turistické značení již od zoomu 12. Všichni tak získají lepší přehled nad celkovou trasou.

Tuto novinku oznámily Mapy.cz na své Twitteru, což rázem spustilo vlnu příspěvků a komentářů ohledně dalších nedostatků. Mezi častými připomínkami bylo uvedeno zobrazování železnic, kde se velké mezinárodní koridory, které protínají celé Česko, zobrazují pouze na úrovni okresních silnic. Jakou další novinku Mapy.cz chystají si budeme muset počkat.

Zdroj: SvetAndroida.cz (odkaz)