Foto: Pixabay

WhatsApp nás před časem poměrně hojně bombardoval novými funkcemi, které se tvářily jako revoluční, ale přitom většinou doháněl jen svou konkurenci, která tyto funkce již měla. Právě díky nedostatečně rychlému pokroku mnozí uživatelé od WhatsAppu odcházejí a ti, co zůstávají, tak zůstávají kvůli tomu, že zkrátka všichni známí mají právě WhatsApp.

Nyní však WhatsApp představil několik nových důležitých funkcí z oblasti ochrany osobních údajů, jako je například možnost blokovat svůj online stav. Vychází totiž z logiky, že nikdo nemusí vědět, zda jste právě teď online nebo ne, protože i toto je váš osobní údaj. Mark Zuckerberg doslova uvedl, že chce, aby WhatsApp byl stejně soukromým a bezpečným, jako jsou osobní rozhovory.

Díky nové funkci tak můžete například zasílat zprávy a při tom se tvářit, že jste offline. Jedná se o vyšší stupeň intimity, než v případě stávajícího „skrýt svůj stav“ před konkrétními kontakty. Funkce se pak má prý ovládat velice podobně, jako dosavadní možnost „skrýt svůj stav“. V praxi tak můžete vybrat, které kontakty váš stav uvidí a které nikoliv.

Foto: Pixabay

Naštěstí toto není nijak limitováno, a tak můžete seznam povolených kontaktů libovolně a kdykoliv měnit. Novinka by měla přijít jak do mobilních telefonů, tak i do počítačů již koncem tohoto měsíce. Další novinkou je opatření ohledně mizejících zpráv. Ty totiž slouží k zobrazení zprávy, která za určitou dobu zmizí, protože si odesílatel nepřeje její zachování.

Zde bylo poměrně velké riziko v podobě snímků obrazovky. Nově by tak WhatsApp měl umožnit zablokovat pořizování snímků obrazovky v případě mizejících zpráv. Tato funkce je nyní v testování, ale v nejbližší době se také dostane mezi uživatele.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)