Foto: Pixabay

Společnost Meta, která provozuje nejpopulárnější chatovací aplikaci WhatsApp, se zaměřuje stále více na novinky a funkce pro tuto platformu. Mnoho uživatelů například od samého počátku trápila skutečnost, kdy při přechodu mezi operačními systémy Android a iOS neměli žádnou možnost, jak si uchovat historii svých konverzací. Ty pak byly nadobro ztraceny.

Novinka, která přišla v poslední aktualizaci aplikace WhatsApp, nově umožňuje zachování celé historie nezávisle na operačním systému. Ze strany uživatelů jde o vítaný krok, protože se mnohdy rozhodovali při výběru mobilního telefonu právě podle toho, aby jim zůstala celá historie komunikace.

Foto: Pixabay

I když se toto řešení může zdát jako ideální, tak podle mnohých není. Díky nové funkci si můžete přenést do nového operačního systému svou profilovou fotografii, chaty, obrázky i videa. Co prozatím nejde převést jsou třeba historie hovorů či vaše jméno. Převod historie je navíc podmíněn aktualizovanou verzí operačního systému a zařízení musí být zcela nové nebo uvedeno do továrního nastavení.

Je trochu s podivem, že tak obrovská technologická společnost, jako je Meta, která vytváří i vlastní virtuální svět metaverse, nedokáže uložit vaši historii do jediného souboru, který se třeba přes Bluetooth přesune do nového zařízení, kde se extrahuje a celá historie se zkrátka jednoduše přenese. Z programátorského hlediska je zapotřebí pouze mít stejně pojmenovány proměnné pro aplikace v různých operačních systémech.

Zdroj: TN.nova.cz (odkaz)