Foto: Pixabay

WhatsApp nepřestává zavalovat své uživatele dalšími a dalšími funkcemi s tím, že některé jsou novinkou v oblasti chatovacích aplikací a jiné jsou zase snahou dohnat svou vlastní konkurenci, která již celou řadu těchto funkcí má. Nově také přichází s funkcí, která umožní ztlumit zvuk u vybraných uživatelů během skupinových hovorů.

Tato funkce bude mít jistě u mnoha uživatelů úspěch, protože se velice často stává, že u skupinového hovoru jeden uživatel přestane mluvit, ale místo toho se na pozadí objeví třeba hlasitá muzika nebo jiný uživatel si začne povídat s někým jiným v místnosti a celou konverzaci velice ruší.

Foto: Pixabay

U konkurenčních aplikací, jako je Zoom nebo Microsoft Teams, například uživatelé tuto funkci nemají. Nabízejí zpravidla možnost ztlumit celý skupinový hovor. Rozhodně však nemůže každý uživatel ztlumit toho, koho zrovna chce. Další funkcí, která oživí skupinový hovor je možnost zasílání zpráv konkrétním lidem a nikoliv do skupinového chatu.

Můžete tak během obchodní schůzky komunikovat jen se svým vedoucím privátně. Poslední z řady novinek je oznamovací lišta, která vás upozorní pokaždé, když se k vašemu rozhovoru připojí nějaký nový uživatel. To jsou prozatím všechny novinky, které se týkají skupinových hovorů.

WhatsApp ale přichází i s dalšími novinkami, které dají uživatelům šanci vybrat si, kdo uvidí vaši profilovou fotografii, stav nebo informaci, kdy jste byli naposledy online. Tím dává WhatsApp samozřejmě uživatelům větší právo a moc nad svým soukromým a svými údaji.

Zdroj: TheVerge.com (odkaz)