Foto: Pixabay

V době pandemie koronaviru muselo mnoho podniků a společností, které chtěli přežít, převést své pracovníky na částečný nebo úplný Home Office. Zaměstnanci si přirozeně na tuto možnost rychle zvykli, někteří ji dokonce využili k přestěhování se do jiného města, aby například ušetřili za vysoké nájmy v drahých čtvrtích či zkrátka aby měli blíže k přírodě. 

V posledních dvou letech vyšla řada studií, která monitorovala, zda práce na dálku nějak ovlivňuje (ať už pozitivně či negativně) pracovní morálku. Pandemie se však již chýlí ke konci a ohledně tohoto dosavadního benefitu mají konečné slovo zaměstnavatelé, kteří by rádi viděli své zaměstnance opět v kancelářích. Podobný problém teď řeší i ředitel automobilky Tesla a SpaceX, Elon Musk, který obeslal všechny zaměstnance e-mailem se vzkazem, aby se vrátili zpět do svých kanceláří. 

Foto: Pixabay

Elon Musk ve svém e-mailu uvádí, že si osobně zreviduje veškeré žádosti o výjimku. Domnívá se totiž, že právě práce na plný úvazek a osobní spolupráce stojí za úspěchem jeho automobilky. K této otázce se Elon Musk vyjádřil i na své sociální síti Twitter, kde uvedl, že každý zaměstnanec v Tesle a SpaceX musí v kanceláři odpracovat minimálně 40 hodin týdně a pokud se někdo nedostaví, bude jeho absenci považovat za rezignaci ze zaměstnání. 

Podle Muskovy úvahy existují společnosti, které osobní přítomnost nevyžadují, ale také neposouvají svůj vývoj vpřed. Elon Musk od svých zaměstnanců vyžaduje maximální nasazení, odhodlání a zapálení, jako má on sám. Nesympatizuje se zaměstnanci, kteří chodí do práce proto, aby si vydělali peníze pro své osobní potřeby. 

Zdroj: ArsTechnica.com (odkaz)