Foto: Pixabay

Druhá skupina lidí horlivě investuje každou našetřenou korunu do kryptoměn a navíc jejich počítače běží non-stop, aby sami vytěžili nějaké kryptoměny. Při současných cenách elektřiny se to ale již skutečně nevyplatí. Ekonom Dominik Strouhal pro podcast Ve vatě uvedl, že kryptoměny brzy skončí a jediná, která má naději na přežití, je v podstatě Bitcoin.

Sám prý všechny kryptoměny prodal a nechal si jen Bitcoin, který by tu mohl být i za deset let. Minulý týden se ale jeho cena propadla dokonce pod 20 tisíc dolarů, což je v porovnání s loňským listopadem, kdy byla jeho hodnota 69 tisíc dolarů, skutečně razantní. Propad kryptoměn podporují v podstatě i samotní investoři tím, že od nich utíkají k nějakým bezpečnějším aktivům.

Foto: Pixabay

V době velké inflace je totiž investování do kryptoměn s kolísavou hodnotu velice nerozumné. Podle Stroukala za nestabilní hodnotu může i relativně malý trh, kde každá větší investice dokáže s jeho hodnotou zahýbat. Nemluvě o jediném příspěvku od Elona Muska.

Cena Bitcoinu by dle předpovědí neměla v blízké budoucnosti vyletět nahoru, ale Stroukal upozorňuje na to, že pokud si Bitcoin uchováváte, abyste ho předali dětem, máte být v klidu, jinak ho můžete prodat. Pravdou zůstává, že těžba kryptoměn skutečně zatěžuje naši planetu a spotřebovává elektrickou energii, která by mohla sloužit daleko užitečnějším způsobem.

Zdroj: SeznamZprávy.cz (odkaz)