Foto: Pixabay

Kryptoměny byly jedním z hlavních témat konce minulého roku i počátku roku letošního. To dosahovaly kryptoměny svého historického maxima. Nyní se však zdá, že je vše úplně jinak. Například nejznámější kryptoměna, Bitcoin, se tak dramaticky propadla, že ze svého maxima okolo 69 tisíc dolarů spadla pod hranici 25 tisíc dolarů.

Důvodem má být oznámení o narůstající inflaci ve Spojených státech amerických, která přiměla investory rozmyslet si, do čeho budou investovat svůj kapitál. Logicky si vybírají něco méně rizikového. Bitcoin ale není zdaleka jedinou kryptoměnou, která zaznamenává pokles, ale úpadek postihl prakticky celý trh.

Foto: Pixabay

Cílem těchto investorů je pak ochránit svůj kapitál před inflací, a tak přeskupují své investice do různých komodit, nemovitostí či akcií, které mají spíše potenciál růst. V případě ohrožení hodnoty jejich majetku se tak samozřejmě zbaví nejdříve toho, co je nejrizikovější, a to kryptoměny bez pochyby jsou.

Spoluzakladatel krytpoúvěrové společnosti Nexo, Antoni Trencheva, uvádí, že by cena Bitcoinu mohla v blízké budoucnosti klesnout dokonce až pod 10 tisíc dolarů. Jedná se tak opravdu o strmý pád. Nezbývá než doporučit zbavit se těchto zbytečných digitálních aktiv a raději investovat finance do perspektivnějších komodit.

Zdroj: cnn.iprima.cz (odkaz)