Foto: Pixabay

V dřívějších dobách lidé trávili čas na procházkách, chodili spolu na výlety a děti si hrály společně na hřišti. Zdá se, že těmto dobám již odzvonilo, protože podle nejnovějších údajů Češi tráví na sociálních sítích rekordních 165 minut denně. Ve srovnání s rokem 2019 se jedná o nárůst až 22 minut.

Již dávno však nejsou sociální sítě otázka jen mladých, ale zájem roste extrémně i ve věkové kategorii nad 60 let, kde každodennímu využívání sociálních sítí propadlo již více než 60 % lidí. Okolo 95 % lidí, kteří používají internet má prý zkušenost se sociálními sítěmi s tím, že 89 % z nich využívá nejvíce Facebook a YouTube.

Foto: Pixabay

V tomto žebříčku je na třetím místě Instagram, který využívá 57 % uživatelů, na čtvrtém místě je Pinterest s 37 % a na pátém místě překvapivě Twitter s 28 %. Ředitelka pro digitální strategii AMI Digital, Kateřina Marešová, uvedla, že na konci pandemie koronaviru očekávali spíše stagnování nebo dokonce menší pokles v oblasti využívání sociálních sítí.

Podle aktuálních údajů to však vypadá na vyloženě skokový nárůst. Z pohledu sociálního to samozřejmě není zcela správně, protože lidé potřebují osobní kontakt s druhými lidmi. Přes sociální sítě sice mohou komunikovat, ale jen omezeně a lidského přítele jim to stejně nenahradí.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)