Foto: Pixabay

V poslední době se kolem Twitteru točily dvě velké aféry. První se týkala bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, který přes sociální síť Twitter šířil dezinformace ohledně prezidentských voleb a následně nabádal své stoupence k útoku na americký Kapitol.

Druhou aférou, která přilákala pozornost všech je prodej celé sociální sítě Elonu Muskovi, který má zřejmě se svou sociální sítí své plány. Těžko bychom mohli čekat, že odkoupí sociální síť za téměř bilion korun a nebude zde chtít nic změnit. Nedávno uvedl Elon Musk v rozhovoru pro The Financial Times, že plánuje zrušit trvalý zákaz na Twitteru.

Foto: Pixabay

Nyní se nám obě aféry propojují, protože Donald Trump má trvalý zákaz na Twitteru, ale Elon Musk potvrdil, že až bude dohoda o akvizici ukončena, povolí Donaldu Trumpovi vstup na sociální síť. I když Musk odjakživa vyjadřoval sympatie spíše k svobodnému projevu, nikdy veřejně nepodpořil návrat Donalda Trumpa na Twitter, až nyní.

Sám také uvedl: „Myslím si, že zákazy zásadně podkopávají důvěru v Twitter jako místo shromáždění, kde můžete svobodně vyjádřit svůj názor.“ Trvalé zákazy by pak udělil pouze účtům, které jsou spamovací či jsou vedeny roboty. Podle Muska by měly být trvalé zákazy extrémně vzácné a všechny dezinformace by měly být stíhány, smazány a účet případně dočasně pozastaven. Jaké další věci si pro nás Elon Musk připraví prozatím nikdo neví.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)