Foto: Pixabay

Pravdou je, že vývojáři WhatsApp podobnou funkci již nějakou dobu testují, ale jedná se o testování ve velice omezeném okruhu vybraných beta testerů. Nyní by však podle oficiálních zpráv mělo přijít hromadné nasazení pro všechny uživatele, a to po celém světě.

Zavedení této novinky potvrdil i Mark Zuckerberg na své sociální síti Facebook, kde uvedl, že tuto novinku (reakce na zprávy ve WhatsAppu) mohou využít úplně všichni uživatelé, kteří mají aktualizovanou svou aplikaci WhatsApp, a to ve všech operačních systémech, tj. IOS, Android, macOS a Windows.

Foto: Pixabay

Je fakt, že se nová funkce dostane ke všem uživatelům. Na druhou stranu musíme zmínit, že zavádění této funkce bude postupné, takže ne všichni uživatelé ji dostanou v rámci aktualizace nastejno. Zavádění pak bude probíhat zhruba týden.

Na počátku budete moci reagovat na zprávy pouze z úzkého výběru šesti emoji (palec nahoru, srdce, plačící, udivený, zoufalý a modlící se). Do budoucna by však mělo dojít k rozšíření výběru emoji. Po aktualizaci aplikace stačí, abyste podrželi prst na příspěvku a rozvine se vám nabídka. Následně jen vyberte vhodné emoji a je to.

Zdroj: XDA- developers.com (odkaz)