Foto: Pixabay

To je Tesla Smart Robot Vacuum Laser. Nový chytrý robotický vysavač, díky němuž lze mít dokonale čistou domácnost po celý rok. Díky snadnému ovládaní pomocí aplikace je možné úklid naplánovat odkudkoliv. Chytrý robovysavač šetří čas, peníze i energii. 

Zachytí i jemné částečky prachu a alergeny

Omezit nežádoucí vlivy alergenů může napomoci důkladné vysávání a vytírání. 

Chytrý robovysavač Tesla Smart Robot Vacuum Laser zvládne obojí, pro funkci vytírání stačí pouze jednoduše vyměnit nádobku na nečistoty za nádobku s vodou a mopem. Jemný HEPA filtr čistí nasátý vzduch od zvířecího prachu a zachytí i roztoče a další alergeny. Alergici tak mohou spokojeně a téměř bez práce dýchat čistý vzduch.

Vysává i vytírá na povel 

Bezpečný pohyb vysavače Tesla Smart Robot Vacuum Laser pomáhají zajistit senzory, které detekují překážky a zabraňují třeba i pádu ze schodů. Pokud se vysavač přesto dostane do úzkých (například se zamotá do zapomenutých kabelů), přivolá si pomoc zvukovým signálem.

Klasické vysavače jsou velmi hlasité. Až tak, že mnohdy nejde slyšet vlastního slova. Naopak robotický vysavač Tesla Smart má zabudovaný tichý Eko režim. Během úklidu tak lze nerušeně pracovat nebo sledovat oblíbený seriál. 

Inteligentní pomocník 

Není potřeba žádných ovladačů či složitých návodů. Robot se snadno spojí s telefonem či tabletem přes Wi-Fi. Stačí k tomu aplikace Tesla Smart, která je plně v češtině. V ní lze robota ovládat, upravovat interaktivní mapy, plánovat úklid nebo vybírat z režimů úklidu. Ty jsou celkem tři eko úklid, standardní úklid a intenzivní úklid. 

Nevyžádaná tichá domácnost s robotickým vysavačem ale nehrozí. Chytrá aplikace podporuje hlasové povely, a tak po propojení s jedním s osobních asistentů Google Assistant nebo Amazon Alexa budete robovysavač moci ovládat i hlasem.

Vysoký sací výkon a dlouhá výdrž 

Robovysavač Tesla Smart Robot Vacuum Laser má sací sílu 2 200 Pa, a tak si poradí i s drobky, chlupy a vlasy v kobercích. Pojezdová kolečka překonají překážky do výšky 1, 5 cm a díky své nízké konstrukci zajede vysavač i pod gauč nebo jiný nábytek na nožičkách. Při plném nabití 3 000mAh baterie bude vysavač uklízet až 140 minut, aby si poté sám dojel k základně, dobil se, a pak pokračoval v úklidu přesně tam, kde skončil. 

Díky své výšce se robotický vysavač dostane do téměř každé skulinky. Nebude problém ho skladovat, místo si najde v každé domácnosti. Moderní design v bílé barvě doplní interiér vašeho bydlení. 

Úspora času a pohodlí

Většina domácností vysává minimálně dvakrát týdně. Při každém vysávání tak můžeme počítat nejméně s hodinou práce, což odpovídá zhruba osmi hodinám měsíčně. A to už je tedy doba! Proč tento čas nevyužít třeba na večeři s přáteli, čtením pěkné knihy nebo návštěvou kina? Díky robotickému vysavači lze ušetřit osm hodin volného času a také spotřebovat daleko méně elektrické energie nežli s vysavačem klasickým. Robotický vysavač šetří nejen čas, ale snižuje náklady na provoz celé domácnosti.

Recenze a srovnání dalších modelů robotických vysavačů najdete v tomto srovnávacím testu

Zdroj: tisková zpráva společnosti Tesla Electronics