Foto: Pixabay

Zatímco my, obyčejní smrtelníci, přemýšlíme, jestli pojedeme na dovolenou do Čech nebo do Chorvatska, tak ti bohatší se mohou již nyní těšit na exkluzivní dovolenou strávenou ve vesmíru. Nejde však jen o krátkodobý průlet atmosférou, jak to již nyní nabízí Blue Origin nebo SpaceX.

V tuto chvíli máme na mysli dílo společnosti Orbital Assembly Corporation, která plánuje výstavbu monumentálních vesmírných stanic Voayger a Pioneer Station, které společně vytvoří jakýsi vesmírný uzel. V praxi půjde o regulérní vesmírný hotel pro tu nejbohatší klientelu a vědecké pracovníky.

Stanice Voyager by pak měla pojmout až 400 lidí a má být otevřena již v roce 2027. Naproti tomu stanice Pioneer Station by měla mít kapacitu 28 lidí a měla by být funkční již za tři roky, to znamená v roce 2025. Vše spojené s vesmírem je samozřejmě spojeno i s velkou cenou.

Provozní ředitel Orbital Assembly, Tim Alatorre, uvedl, že jeho cílem bylo vždy umožnit co největšímu počtu lidí žít, pracovat a vydělávat ve vesmíru. Jednotlivé pokoje v novém hotelovém komplexu pak jsou typické hotelové pokoje, jak jsme na ně zvyklí. Hlavním rozdílem je pak samozřejmě cena a výhled. Tim Alatorre ještě vtipně dodává, že pokud nemáte rádi schody, můžete jen vyskočit z balkonu a jemně přistát o úroveň níže. Díky nižší gravitaci se vám totiž nestane vůbec nic.

Zdroj: CNN.com (odkaz)