Foto: Pixabay

Elon Musk se v poměrně nedávné době vyjádřil na Twitteru, že by chtěl vlastní sociální síť, která by byla ve stylu Twitteru. Všechny pak překvapil tím, když zakoupil akcie právě sociální sítě Twitter odpovídající podílu 9,2 procent.

Díky tomu se také spekulovalo, zda bude Elon Musk ve správní radě, ale tuto pozici odmítl z důvodu, že jako člen správní rady by nemohl vlastnit více než 15 procent. Načež přišla senzace v podobě zprávy, že Elon Musk kupuje celý Twitter.

Foto: Pixabay

Podle posledních zpráv by se měl stát hlavním ředitelem Twitteru. Muskovo funkční období ředitele však nebude trvat dlouho, protože by mělo skončit na výroční valné hromadě akcionářů v roce 2024.

Není ale vyloučeno, že se tyto plány ještě nezmění. Musk velice rád překvapuje svět nečekanými rozhodnutími. Další otázkou, která trápila svět byla, kde Musk vezme tolik peněz? Podle oficiálních zpráv mu finance na nákup Twitteru přislíbila skupina 19 investorů.

Mezi kterými je i spoluzakladatel společnosti Oracle Larry Ellison, kryptoměnová burza Binance nebo investiční společnost Fidelity, Brookfield, Sequoia Capital nebo saudský princ Valíd bin Talál. Ten v minulosti do Twitteru již investoval značnou částku a rád by si tento podíl uchoval i do budoucna.

Zdroj: TheVerge.com (odkaz)