Foto: Pixabay

V poslední době se mezi hráči stříleček rozmohl nešvar v podobě tzv. „aimbota“. Aimbot je podvodný program, který je využíván právě hráči online akčních her a umožní nadprůměrné zvýšení skóre díky nepovoleným prostředkům, jako je automatické zaměřování zbraně hráče a následné zneškodnění nepřítele. Podle většiny pravidel u multiplayerových a online her jde o jednoznačný podvod. 

Vývojáři sice vymýšlejí zábrany proti softwarovým aimbotům, ale nyní se ukázalo, že aimbot nemusí být jen kousek software, ale že může být i čistě mechanický. Přesně o to se pokusil známý youtuber Kamal Carter, který si sestrojil robota ze série čtyř kol umístěných kolem obyčejné myši. Tato myš je pak důmyslným zařízením posunuta do palebné pozice.

Robot také pořizuje v reálném čase snímky obrazovky a analyzuje jejich kontrastní barvy. Tím určí cíl a kliknutím na myš poté vystřelí. Práce na tomto unikátním aimbotu trvala dle Kamala dva měsíce. Sám Kamal ale přiznává, že pro Counter-Strike je stále ještě aimbot pomalý.

Dle výsledků z Aimlabu dokáže Kamalův aimbot překonávat vlastní skóre i skóre většiny hráčů. Zdaleka však nedosahuje výsledků profesionálních hráčů stříleček. Pokud však aimbot dosáhl těchto výsledků, je zde riziko, že by mohl být odhalen protihráči. Kamal také doposud neuveřejnil svůj kód ani plány svého aimbota a podle všech dostupných zpráv to nemá ani v úmyslu. Možná je to tak nejlepší.

Zdroj: PCWorld.com (odkaz)