Foto: Pixabay

V devadesátých letech snad nebylo dítě, které by nemělo nebo si alespoň nepřálo vlastnit „tamagoči“. Pro mladší generaci – šlo o elektronickou hračku do kapsy, díky které jste se starali o vaše zvířátko, krmili ho, hráli si s ním a venčili ho. Po slavné éře však tento koncept zcela zapadl a současná generace možná ani netuší, že něco takového vůbec existovalo.

Nyní se však společnost Niantic rozhodla tento koncept vzkřísit a připravila novou alternativu k tamagoči, která bude využívat výhod rozšířené reality, podobně jako Pokémon Go. Název nové hry je Peridot a stejně jako u tamagoči, tak i v případě Peridotu se staráte o vlastní virtuální zvířátko.

Podrobnější příběh představil senior producent společnosti Niantic, Ziah Fogel, kde uvedl, že zvířátka (nazývaná Dots) potřebují spolupráci s hráčem, aby vůbec mohli přežít. Uživatel i zde bude své zvířátko krmit, hrát si s ním a dokonce i chodit na reálnou procházku. Na výběr budete mít hned celé portfolio zvířátek a nové druhy můžete získat díky komunikaci s dalšími hráči.

Podle popisu půjde o oddechovou hru, která vám pomůže uvolnit se a vyplnit prázdné odpoledne. Mezi uživatelskou základnu určitě budou patřit fanoušci Pokémon Go a Pikmin Bloom. Niantic se rozhodl spustit tuto hru na některých vybraných trzích, ale společnost Niantic také nabízí možnost zaregistrovat se a nechat si zaslat upozornění, až se bude připravovat spuštění této hry v České republice.

Zdroj: engadget.com (odkaz)