Foto: Pixabay

Operační systém Android 13 je sice dlouhodobě očekáván, ale prozatím ještě není oficiálně na trhu. Společnost Google však již nyní zveřejnila developer preview verzi, kde nastínil některé změny a novinky. Upřímně řečeno jich na první pohled zas tolik není.

Existuje však jedna unikátní funkce, kterou představil na svém účtu na Twitteru vývojář kdrag0n. Jde o to, že virtualizoval Windows 11 na mobilním telefonu Google Pixel 6, kde měl nainstalovanou developer preview verzi Android 13.

Překvapivé je, že celá tato virtualizace pracovala poměrně bez problémů a po připojení VM předvedl dokonce hraní jedné z největších klasik – Doom. K připojení VM muselo dojít kvůli ovládání, takže v praxi hrál vše na svém počítači, ale celá hra se vykreslovala na mobilním telefonu.

Vývojář kdrag0n si však řekl, že když se mu povedlo rozchodit Windows 11, zkusí i Linux. Výsledek byl pak naprosto totožný. Oficiální vyjádření Googlu k této novince zatím není k dispozici, ale již nyní je jasné, že schopnost virtualizovat počítač by mohlo využít velké množství uživatelů, a to například při práci na svých tabletech. Pokud to Google dotáhne do konce, získá tím značnou převahu nad konkurenčním Applem, který nic podobného nemá a podle posledních zpráv ani neplánuje.

Zdroj: xda-developers.com (odkaz)