Foto: společnost Lenovo, se souhlasem společnosti

Společnost tím pokračuje ve svém závazku vytvořit inkluzivnější digitální svět, ve kterém bude mít více uživatelů přístup k vlastnímu notebooku s bohatými funkcemi, a rozšířila produktovou řadu IdeaPad o další výkonné, všestranné a přenositelné notebooky. Ať už uživatelé pracují v kanceláři nebo jen odpočívají, mohou tyto činnosti pozvednout na vyšší úroveň díky notebookům Lenovo IdeaPad Flex 5i a Lenovo IdeaPad Flex 5 dostupných ve dvou velikostech (14palcový a 16palcový model). Tyto modely jsou k dispozici s volitelným perem Lenovo E-color. 12palcový notebook typu 2v1 Lenovo IdeaPad Duet 5i s operačním systémem Windows 11 je pak dokonalou volbou nejen pro studenty. 

 

Společnost Lenovo také představila široké portfolio notebooků IdeaPad Chromebook, ideálních pro moderní domácí pracovnu, studium i další činnosti. Do této nabídky patří IdeaPad Flex 5i Chromebook (14”, 7), konvertibilní zařízení 2v1 IdeaPad Flex 3i Chromebook (15”, 7) a dokonale přenosný IdeaPad Duet 3 Chromebook (11”, 7). Dalším zařízením, které mohou uživatelé všestranně využít ve svém volném čase, je třetí vylepšená generace tabletu Lenovo Tab M10 Plus s operačním systémem Android, chytrým perem Lenovo Precision Pen 2 a zdokonaleným režimem pro čtení dokumentů. 

Nové designové provedení konvertibilního notebooku IdeaPad Flex 5i s procesorem Intel Core i7 řady  U12. generace a grafikou Intel Iris Xe MAX umožňuje vylepšenou ergonomii používání. Totéž platí i o notebooku IdeaPad Flex 5 s procesory až AMD Ryzen 7 a zabudovanou grafickou kartou RadeonTM. 360stupňový pant u těchto modelů umožňuje více režimů použití – laptop, tablet, stojánek a stan – zatímco design výklopného pantu umožní klávesnici při otevírání notebooku mírné nadzvednutí pro pohodlnější psaní. Tato funkce také pomáhá uživateli zaostřit pozornost nad spodní rámeček prostorné 90% aktivní plochy displeje. 

Modely IdeaPad Flex 5i a IdeaPad Flex 5 jsou dostupné ve 14 a 16palcovém provedení displeje. Od obou variant mohou uživatelé očekávat mimořádně jasný a čistý obraz s rozlišením displeje až 2,8K, poměrem stran 16:10 a volitelnou OLED technologií1 pro působivou kvalitu obrazu i za denního světla. Nemluvě o lepším kontrastu a širších pozorovacích úhlech s až 100% barevným gamutem DCI-P3 a jasem 400 nitů. Notebooky IdeaPad také disponují certifikací TÜV2 potvrzující nízkou produkci modrého světla, která pomáhá snížit únavu očí při zachování jasu barev. Software Lenovo Eye Care pomáhá uživatelům vybrat si pro ně ideální nastavení světelnosti displeje. Získejte maximum ze spolupráce s dalšími funkcemi Smart Learning od společnosti Lenovo, jako je překlopení, Smart Power a Smart Noise Cancelling, které pomáhají vyladit okolní ruchy a usnadnit domácí výuku či práci prostřednictvím vylepšení FHD webkamery s fyzickou krytkou pro větší soukromí. Zabudovaný mikrofon při mluvení jasně zachytí hlas uživatele a pomáhá potlačit rušivé elementy na pozadí jako je zvuk psaní na klávesnici nebo hlasy z reproduktorů. 

Novinky z produktové řady IdeaPad jsou vybaveny USB-C portem (USB 3.2) pro rychlý přenos3 dat a nabíjení, výstupem pro externí monitor a portem Thunderbolt 44, se kterým je připojení dalších zařízení ještě jednodušší. Užijte si plynulou práci se všemi aplikacemi a dokumenty díky až 16GB operační paměti a SSD PCIe úložišti s kapacitou až 1 TB5. Reproduktory s technologií Dolby Audio se postarají o čistý zvuk, zatímco díky funkci Rapid Charge Boost a rychlému 65W adaptéru je možné notebook nabít už za 15 minut na další dvě hodiny přehrávání videa.6 

Díky tenčímu a lehčímu tělu jsou nové modely IdeaPad snadněji přenositelné. IdeaPad Flex 5i a IdeaPad Flex 5 budou v nabídce ve více barevných provedení šasi, které pomohou vyjádřit jedinečný styl uživatele.7 K zapisování nápadů v režimu tabletu mohou uživatelé použít nejnovější volitelné digitální pero Lenovo Digital Pen8 nebo Lenovo E-Color pen, které snadno zachytí jakoukoliv barvu podle skutečné předlohy. 

Stylový a super tenký IdeaPad Duet 5i přináší oblíbené funkce tabletu s operačním systémem Windows 11 v těle 12palcového notebooku typu 2v1 s odnímatelným displejem a přiloženou Bluetooth klávesnicí. Uživatelé mohou přepínat mezi čtyřmi režimy použití – režim notebooku s doprovodným stojánkem, režim tabletu, režim psaní s volitelným chytrým perem Active Pen 3 nebo jednoduše oddělí displej od klávesnice a mohou zcela svobodně tvořit obsah i na cestách. Odnímatelná Bluetooth klávesnice umožňuje dosáhnout optimální vzdálenosti mezi prostorem pro psaní a obrazovkou, která byla speciálně navržena s podpěrou ve výšce zraku pro větší pohodlí při práci nebo studiu. 

Díky kombinaci výpočetního výkonu a uklidňující modré barvy (na obrázku) potěší design tohoto zařízení většinu uživatelů

Tento typ notebooků (tzv. hybridní 2v1) je znám především pro svou přenositelnost. Notebook IdeaPad Duet 5i je lehké
a mimořádně tenké zařízení s tloušťkou pouhých 9,45 mm a nabízí design zadního krytu vyrobeného z recyklovaných materiálů v modrém a šedém barevném provedení. Pohlcující zážitek ze sledování obsahu nabídne působivý 12palcový 2,5K IPS dotykový displej s poměrem stran 16:10, 96% barevným gamutem DCI-P3 a jasem 450 nitů. Notebook také podporuje funkci Dolby Vision pro dokonalou kvalitu obrazu spolu s pohlcujícím zvukem Dolby Atmos.  

S mimořádně výkonnými procesory Intel Core i7 12. generace, rozšířenou dvoukanálovou pamětí a Wi-Fi 6 budou uživatelé moci zůstat za každé situace produktivní.9 Dva plně funkční porty USB-C umožňují napájení, výstup pro externí 4K obrazovku a vysokorychlostní přenos dat bez kompromisů. Díky funkci Lenovo Smart Login a 6M infračervené kameře je přihlášení do notebooku opravdu rychlé. S funkcí Rapid Charge Express10 získají uživatelé energii pro až tři hodiny přehrávání videa za pouhých 15 minut nabíjení. 

Výjimečně všestranný IdeaPad Flex 5i Chromebook (14”, 7) disponuje až 12. generací procesorů Intel Core, úchvatným 14palcovým FHD IPS displejem s jasem až 400 nitů a 100% sRGB živými barvami. Tato kombinace poskytne uživatelům lepší vizuální zážitek ze sledování obsahu či hraní her, a to i ve venkovním prostředí. Díky výhodnějšímu poměru stran displeje 16:10 a tenkým rámečkům ze všech stran mohou uživatelé dát sbohem nepřehlednému procházení velkých dokumentů. Chromebook také podporuje kreativitu uživatelů s volitelným chytrým perem a uživatelsky přívětivým, zvětšeným (120 x 75 mm) touchpadem pro větší flexibilitu ovládání. 

Tento unikátní konvertibilní Chromebook typu 2v1 je vybaven řadou promyšlených drobností, které umožňují uživatelům rychlejší používání. Data v počítači pomáhá lépe chránit volitelná čtečka otisků prstů, zatímco fyzická krytka FHD webkamery (1080 px) zajistí dostatečné soukromí v případě, že zrovna nevoláte s rodnou, přáteli a kolegy přes videohovor.  

IdeaPad Flex 5i Chromebook s chytrým 360° pantem je dostupný v šedém a modrém provedení a nabídne plnější
a hlasitější zvuk ze dvou předních reproduktorů s technologií MaxxAudio v každém režimu použití. Snadnější psaní umožní otočný pant, který jemně zvedá volitelně podsvícenou klávesnici a umožňuje uživateli opřít si pohodlně zápěstí při psaní. Chromebook disponuje výdrží baterie až 10 hodin11 a speciálním rozhraním navrženým pro dotykové ovládání v režimu tabletu. 

Uživatelé mohou také zkusit výjimečný výkon a funkce pro zábavu u zařízení typu 2v1 IdeaPad Flex 3i Chromebook​
(15”, 7). Ten nabídne velký 15,6palcový FHD IPS dotykový displej, přední reproduktory s technologií MaxxAudio a řadu I/O portů pro připojení periferií. Jeho procesor Intel Pentium Silver N6000 zvládne hravě multitasking i na cestách. Celý notebook má 18,94 mm tenký a lehký rám (1,91 kg) nabízený v odstínech temně modré a šedé. Chromebook IdeaPad Flex 3i je vybaven operačním systémem Chrome OS od společnosti Google pro zvýšení produktivity a nabízí také extra pohodlí numerické klávesnice a většího touchpadu pro přirozenější práci se všemi dokumenty. 

Pokud potřebujete ještě tenčí a lehčí zařízení, obraťte se na výjimečně mobilní Chromebook IdeaPad Duet 3 (11”, 7), který je tenký pouhých 7,9 mm. Díky silnému a efektivnímu výkonu výpočetní platformy Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2 mohou uživatelé až 12 hodin přehrávat video, hrát hry nebo pracovat déle z domova, parku či kavárny. Oproti předchozí generaci prošla obrazovka notebooku významným upgradem a nyní disponuje 11palcovým 2K bezrámečkovým displejem, který má certifikaci TÜV1 potvrzující nízkou produkci modrého světla. Dále může nabídnout vylepšené duální reproduktory pro čistý zvuk. 

Díky podpoře volitelného chytrého pera mohou uživatelé nového Chromebooku IdeaPad Duet 3 kreslit, tvořit nebo zapisovat poznámky přímo na displej

Chromebook je k dispozici modrém a šedém provedení a nabídne zvýšenou odolnost díky odnímatelné klávesnici s klávesami odolnými proti vypáčení a vodě.12 Volitelný stylus, který je k pouzdru notebooku připevněn pomocí odnímatelného klipu, se rychle spáruje se zařízením a díky podpoře pro psaní pod přirozeným úhlem a nižší latenci pro zkrácení doby uplinku kreslí stejně dobře jako skutečné pero. Chytrá klávesnice se po přechodu do režimu tabletu automaticky vypne, což umožňuje pořizování poznámek pomocí chytrého pera bez rizika náhodného kliknutí na klávesnici. Všechny tyto vlastnosti jsou ještě doplněny o připojení přes dva USB-C porty, obal se stojánkem, 5Mpx přední a 8Mpx zadní webkameru a další. 

Bavte se déle a studujte snadněji s novým 10,61palcovým 2K IPS LCD displejem tabletu Lenovo Tab M10 Plus (3rd Gen). Se čtyřstranným úzkým rámečkem, jasem 400 nitů a až 85procentním poměrem obrazovky k displeji si mohou uživatelé vychutnat zábavný obsah v nejvyšším rozlišení až 1080 px.13 Ideální pro pohlcující streamování vlastních videí, oblíbených pořadů a filmů od poskytovatelů jako je Netflix, Prime Video, Disney+ a další13, to vše ve filmové kvalitě. Uživatelé se mohou klidně při sledování přesouvat z místnosti do místnosti s obklopujícím zvukem všude kolem nich díky technologii Dolby Atmos a čtyřem zabudovaným reproduktorům. 

Tablet je poháněn silným osmijádrovým procesorem, který v kombinaci s až 6GB operační pamětí a 128GB úložištěm poskytne uživatelům špičkový výkon.14 Tuto výbavu doplňuje operační systém Android 12 připravený pro budoucí aktualizace. Díky chytrému optimalizovanému nastavení režimu čtení a volitelnému pouzdru folio case bude čas při čtení doslova utíkat předtím, než uživatelé znovu naskočí do procesu učení. Studium bude jednodušší i díky nízké produkci modrého světla, potvrzené certifikací TÜV. Uživatelé mohou intuitivně zapisovat poznámky nebo tvořit náčrtky pomocí volitelného chytrého pera Lenovo Precision Pen 2 a aplikaci Lenovo Instant Memo. Zapisování poznámek bude jednodušší díky dostatečné výdrži baterie, 4096 úrovním citlivosti přítlaku při psaní a možnosti naklonit tablet do pohodlnější pozice.

Elegantní tablet Lenovo Tab M10 Plus je k dispozici v jedinečném dvoubarevném designu se dvěma barevnými možnostmi. Váží pouhých 465 gramů, takže je lehký ale zároveň dostatečně výkonný pro celodenní použití a díky 7700mAh baterii zvládne až 12 hodin přehrávání videa.

Zdroj: tisková zpráva společnosti Lenovo