Foto: Pixabay

Internetový prohlížeč Google Chrome od společnosti Google je jednoznačně nejpopulárnějším prohlížečem vůbec. Vyznačuje se mimo jiné svou typickou ikonou, která ale podle nejnovějších zpráv zaznamená výrazné změny. Podle designéra Googlu, Elvina Hu, který je za tuto změnu zodpovědný, se jedná to totální redesign.

Elvin Hu uvádí, že pro některé uživatele může být změna nevýrazná, ale při troše pozornosti si toho všimne každý. Zmizely například stíny, které nabuzovaly dojem 3D vzhledu. Nyní je tak logo daleko ploší, ale je fakt, že v současné podobě spíše koresponduje s ostatními produkty společnosti Google.

Změnila se také proporce symbolu a jednotlivé barvy se rozjasnily. Elvin Hu pak jako důvod změny odstínu barev uvádí, že některé barvy či jejich odstíny působí nepříjemně, což prý dokazuje nejedna studie. Z původní ikonu z roku 2008, která spíše připomínala pokeball je nyní v podstatě jednoduché dvojité kolo rozdělené na tři separátní části.

Změny se však netýkají jen ikony, ale celého prohlížeče. Veškeré tyto změny pak měly podle Elvina Hu dva hlavní důvody, a to aby více celý design korespondoval s celkovým designem produktů a služeb společnosti Google a zároveň aby více zapadl do nejrůznějších operačních systémů, kde je prohlížeč Google Chrome nabízen. Změny by se měly projevit již během několika měsíců.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)