Foto: Pixabay

Komunikační platforma WhatsApp byla v minulém roce velice diskutované téma, a to hlavně pro své kontroverzní obchodní podmínky, které si vyžádala mateřská společnost Meta Marka Zuckerberga. I když WhatsApp v té době zaznamenal určitý odliv uživatelů, je stále tím nejpopulárnějším chatovacím prostředím vůbec.

WhatsApp nabízí celou řadu funkcí a hlavně ke konci minulého roku přibývaly neustále další a další. Některé jsou hojně využívané a některé zase méně. To však neznamená, že by ty méně populární byly horší. Objevili jsme jednu, která vám může přijít určitě vhod.

Foto: Pixabay

V minulosti jste se možná ocitli před problémem, že máte nový telefon s novým číslem, a proto i nový účet na WhastAppu, ale veškerou historii vaší komunikace máte ve starém telefonu. Existuje sice možnost zálohování historie, která je nově i šifrovaná, ale ta nemusí proběhnout v pořádku. Většina lidí v této situaci proto raději obětuje svou historii a začne na novo.

Existuje však i jiná varianta, jak zachovat celou svou historii. Jde o funkci exportu chatů, kterou má každá aplikace WhatsApp integrovanou přímo v sobě. Můžete tak poměrně pohodlně migrovat svou komunikaci mezi zařízeními a zároveň to i touto formou zálohovat.

JAK NA TO?

Pokud chcete exportovat svou historii chatů do jednoduchého souboru stačí se řídit následujícím návodem:

  1. spustíte aplikaci WhatsApp

  2. otevřete „Nastavení“

  3. následně otevřete záložku „Chaty“

  4. zde musíte otevřít „Historie chatů“

  5. v této záložce již vidíte „Exportovat chat“

  6. nakonec vám zbývá jen zvolit, který chat chcete exportovat a zda ho chcete exportovat včetně médií

  7. jako poslední jen potvrdíte svou volbu a zvolíte, kam chcete exportovaný soubor odeslat či uložit

Výsledný exportovaný soubor pak bude mít příponu .txt, což je formát souboru, který otevřete v každém textovém editoru a můžete si své chaty libovolně procházet a číst si v něm. Další výhodou je možnost exportu včetně obrázků, takže mimo textové chaty ve formátu .txt dostanete i hromadu obrázků ve formátu .jpg.

Zdroj: Mobilizujeme.cz (odkaz)