Foto: Pixabay

V poslední době je hned několik sociálních sítí, které se drží na předních příčkách v žebříčku popularity. Tyto sociální sítě se pak neustále předhánějí novinkami a dalšími funkcemi, kterými chtějí přilákat a udržet nové i stávající uživatele. Mezi ně bez pochyby patří i sociální síť Instagram, která právě teď v rámci beta testování zkouší další novinku.

Uživatelé budou totiž mí možnost seřadit příspěvky na svých profilech podle toho, jak sami chtějí a nikoliv chronologicky. Podle vyjádření mluvčího sociální sítě by to mělo umožnit uživatelům lépe přizpůsobit zobrazování jejich profilu pro cílovou skupinu návštěvníků. Již v minulosti uvedl šéf Instagramu, Adam Mosseri, že zvažují možnost připnutí konkrétního příspěvku na začátek profilové stránky.

Foto: Pixabay

Obdobnou možnost již před nějakou dobou zavedla konkurenční sociální síť Twitter v podobě pinned tweetu. V tuto chvíli však není zcela jasné, zda plánují na Instagramu zavést novinky postupně nebo zda je uvedou najednou. Jisté je jen to, že se budeme moci v budoucnu na tyto novinky těšit a budeme také řadit příspěvky podle toho, jak chceme.

Po úspěchu TikToku a jeho krátkých videí zavedl Instagram obdobu v podobě tzv. Reels. Nutno podotknout, že dobře udělal, protože tyto videa teď tvoří většinu jeho obsahu a bez nich by jistě zaznamenal Instagram velký odliv uživatelů. Ostatně krátká videa představilo i YouTube v podobě YouTube Shorts. Adam Mosseri dokonce naznačil, že vývojový tým Instagramu se chce v budoucím čase na tyto krátká videa zaměřit a představit několik dalších funkcí.

Zdroj: TN.Nova.cz (odkaz)