Foto: Pixabay

Elon Musk byl jeden z hlavních důvodů, proč se v loňském roce rekordně vyhoupla hodnota Bitcoinu na historické maximum. Po nějaké době nasměroval své sympatie spíše k jiné měně – k Dogecoinu. Včera dokonce požadoval či naléhal na známý řetězec s rychlým občerstvením McDonald’s, aby akceptoval jeho milované Dogecoiny jako oficiální platidlo.

Jako odměnu za tuto službu nabízí, že by v televizi v přímém přenosu jedl jeho Happy Meal. Vše se ale začalo již minulý týden, kdy jeden ze zakladatelů Dogecoinu, Billy Markus, odpověděl na jeden z příspěvků McDonald’s na Twitteru obrázkem hranolků se slovy: „Chci hranolky.“ Moderátoři účtu McDonald’s mu na to odpověděli obrázkem psa shiba inu, který je maskot Dogecoinu.

Foto: Pixabay

McDonald’s překvapivě v této záležitosti Muskův tweet nijak nekomentoval a dokonce ani na žádost novinářů se nechce prozatím vyjádřit. Varianta, že McDonald’s příjme Dogecoin jako oficiální platidlo je však zcela reálná, protože minulý týden jeden uživatel poznamenal: „Kdybyste přijímali platby v Dogecoinech, chodil bych k vám častěji.“ Odpověď McDonald’s pak překvapila: „Vážíme si vašeho zájmu a průběžně vyhodnocujeme zkušenosti s platbami.“

Jak je již známým faktem, Elon Musk hýbe hodnotami kryptoměn a jen tento příspěvek na Twitteru zvedl hodnotu Dogecoinu z 0,135 USD na 0,14 USD, což je nárůst o 4 %. Musk navíc avizoval, že zařídí, aby Tesla v budoucnu akceptovala Dogecoiny jako své platidlo, a to i za nový Cyberquad pro děti nebo Cyberwhistle.

Zdroj: BusinessInsider.com (odkaz)