Foto: Pixabay

Před několika dny přišel server WABetaInfo s informací, že v aplikaci WhatsApp dojde ke znatelné změně rozhraní či vzhledu při uskutečňování hlasových hovorů. Tato změna by měla přijít jak pro uživatele operačního systému Android, tak pro uživatele iOS. Nově však přišla zpráva, že WhatsApp připravuje i změnu vzhledu stránky s kontaktními informacemi.

Tato stránka by pravděpodobně měla vypadat podobně jako nedávno představená přepracovaná stránka pro Business Info a je také velice podobná kartám kontaktům u iOS. V tuto chvíli není bohužel známo víc než jeden uveřejnění snímek obrazovky. Proto nevíme, kdy tato aktualizace vyjde.

Je však jasné, že mimo doplnění funkcionalit a širších možností pro uživatele se vývojáři WhatsAppu zaměřují i na vzhled a uživatelské prostředí. To konec konců mohlo místy působit i zastarale a je jistě chvályhodné, že i v této oblasti se snaží jít WhatsApp s dobou.

Foto: Pixabay

JAK SE ZMĚNÍ DESIGN OBRAZOVKY HOVORŮ

Z funkčního hlediska by se obrazovka s probíhajícím hovorem neměla měnit vůbec. Veškeré prvky a tlačítka zůstanou tam, kde jsou. Jedinou změnou bude vzhled. Různě barevné pozadí bude nahrazeno prostým černým. Veprostřed pak nalezneme zaoblený šedý čtverec, ve kterém bude jméno nebo číslo kontaktu a samozřejmě i profilový obrázek.

Jméno kontaktu také bude nahrazeno barvou a bude nově jasně zelené. To bude signalizovat, že jste právě online. Naprosto identicky pak budou vypadat i skupinové hovory, čímž by mělo dojít i ke zpřehlednění. Tato funkce se testuje prozatím jen pro iOS, ale do budoucna vyjde i pro Android. Je také více než jisté, že se tato změna k běžným uživatelům dostane až za nějakou dobu, protože v současné době je pouze v beta testování.

Zdroj: WABetaInfo.com (odkaz)