Foto: Pixabay

WhatsApp se rozhodl zavést nové opatření na ochranu soukromí, které by mělo ukrýt váš stav „naposledy online“ před lidmi, které neznáte nebo s nimiž jste v aplikaci ještě nechatovali. Původně bylo na WhatsAppu nastavena viditelnost tohoto stavu na „Všichni“. To znamená, že každý viděl, kdy jste byly naposledy online.

V praxi se tak vlastně změní výchozí nastavení z viditelnost pro celou platformu na viditelnost pro „Moje kontakty“. V minulosti byla sice možnost nastavit stav „naposledy online“ jen pro „Moje kontakty“, ale doposud to nikdy nebyl výchozí stav aplikace. WhatsApp také zavedl třetí možnost, a to „Nikdo“.

Tato možnost logicky brání i vašim přátelům vidět váš skutečný stav. Někomu se může zdát, že tato funkce není vůbec důležitá a jde o nepodstatný údaj. Opak je však pravdou. Server WABetaInfo poukázal na to, že některé aplikace třetích stran tuto funkci skutečně hojně využívají.

Přepnutím výchozího stavu na „Moje kontakty“ se zabrání těmto aplikacím ve sledování, protože zkrátka nebudou ve vašem seznamu kontaktů. Nedávno nás server WABetaInfo informoval i o dalším stavu, který budeme moci v budoucnu nastavit, a to „Moje kontakty kromě …“ Tato možnost může být také velice užitečná, protože mnoho lidí používá WhatsApp i k firemním účelům, ale nechtějí, aby obchodní partner či zaměstnanec věděl, že si večer chatoval s jinými uživateli na WhatsAppu.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)