Foto: Pixabay

Nejpopulárnější komunikační aplikace na světě, WhatsApp, umožňovala svým uživatelům aktivovat možnost zmizení zpráv po sedmi dnech. Tato funkce bývá velice často využívána zejména v případě, kdy chcete někomu poslat šifrovanou zprávu, která se však nemá dostat na veřejnost a nechcete, aby ji dotyčný někdy proti vám použil.

Nově přichází mateřská společnost Meta s dalším rozšířením této funkce. Uživatelé WhatsAppu budou mít ve výchozím nastavení možnost aktivovat si mizející zprávy pro jakýkoliv chat nebo pro všechny chaty. Navíc si můžete vybrat i časové období. Místo stávajících pevně daných sedmi dní si můžete zvolit klidně 5 hodin, 120 dní nebo 4 roky.

Foto: Pixabay

Dále WhatsApp oznámil na svém blogu, že pokud si vy nastavíte mizení zpráv za určitou dobu, zobrazí tuto informaci i příjemci vašich zpráv. Vždy ale budete mít možnost jednoho příjemce z této funkce vyjmout a převést ho na trvalý chat. Tato novinka by měla být dostupná nejen pro uživatele operačního systému Android, ale také iOS.

WhatsApp také uvedl konkrétní případy použití:

  1. pokud příjemce zprávy mizející zprávu neotevře před vypršením časového limitu, bude smazána a ponechán bude pouze náhled do doby, než příjemce otevře WhatsApp.

  2. další skutečností je, že pokud odpovíte na mizející zprávu, zůstane citovaný text v chatu zobrazený i po uplynutí zvolené doby.

  3. Pokud přepošlete mizející zprávu někomu, kdo tuto funkci nemá aktivovanou, automaticky bude zpráva převedena na trvalou

  4. pokud uživatel vytvoří zálohu předtím, než zpráva zmizí, bude i tato zpráva zahrnuta do zálohy. Při obnovení ze zálohy budou však tyto mizející zprávy smazány

Sám WhatsApp dále doporučuje používat tyto mizející zprávy s důvěryhodnými osobami, protože jsou zde jistá rizika:

  1. přeposlat dál mizející zprávu nebo pořídit snímek obrazovky před jejím zmizením

  2. zkopírovat a uložit obsah z mizející zprávy

  3. vyfotit zprávu pomocí fotoaparátu než zmizí

Využíváte také funkci mizejících zpráv? Myslíte si, že toto vylepšení je užitečné nebo má WhatsApp ještě zabrat? Napište nám svůj názor do komentářů.

Zdroj: MSPowerUser.com (odkaz)