Foto: Pixabay

Vývojáři aplikace WhatsApp poslední dobou doslova chrlí ze své dílny jednu novinku za druhou. Nedávno představili možnost používání WhatsAppu na více zařízeních současně či šifrovanou zálohy celé historie. Nově ovšem představili novinku, kterou asi nikdo nečekal a díky které rozhodně předběhnou konkurenci.

Webová verze aplikace WhatsApp dostane totiž nástroj Sticker Maker, který dokáže z vašich obrázků uložených v počítači vytvořit samolepky, které můžete běžně zasílat pomocí standardně zasílaných zpráv. Pokud chcete tuto novinku také vyzkoušet, stačí kliknout na ikonu kancelářské sponky (přílohy) a vybrat možnost „Nálepka“. Následně pak jen vyberete obrázek, který chce odeslat příjemci jako nálepku.

Foto: Pixabay

V současné době je tato novinka k dispozici pouze ve webové aplikaci, ale během příštího týdne se dostane i do aplikací pro stolní počítače a následně také do aplikací v operačních systémech Android a iOS. Po nahrání vašeho obrázku máte ještě možnost v jednoduchém editačním programu svou nálepku upravit.

Své obrázky také můžete před odesláním oříznout či obkreslit obrys. Navíc do své nálepky můžete přidat i další text, Emoji či další nálepky. Vznikne tak zcela originální dílo. Doposud museli uživatelé své nálepky vytvářet pomocí aplikací třetích stran. Je tedy velkou úlevou, že nově bude tento nástroj přímo zabudovaný v aplikaci.

Zdroj: TheVerge.com (odkaz)