Foto: Pixabay

V praxi se pak tyto novinky týkají především webové aplikace. Tou první novinkou je možnost pro uživatele editovat své fotografie přímo ve webové aplikaci WhatsApp. Tato novinka napomůže i celkové bezpečnosti. Právě přes odkazy se mnohdy zasílají viry a uživatel, který odkaz nechtěně otevře, může litovat. Nová funkce nabídne malý náhled stránky včetně popisu stránky, takže získáte menší přehled o odkazu dříve, než ho otevřete.

Druhou novinkou je možnost lépe si prohlédnout fotografie a odkazy před tím, než je odešlete. Uživatele jistě potěší tento editor médií, který byl doposud dostupný jen na mobilních telefonech. Poslední novinka vylepšuje vyhledávání nálepek.

Foto: Pixabay

Během chatování se vám nově budou zobrazovat návrhy nálepek, což by mělo usnadnit zvolit tu správnou a adekvátní nálepku vzhledem k textu a obsahu chatu. Doposud se totiž každý uživatel, kdo chtěl použít nálepku, musel brodit velkým množstvím šablon a záložek. Během rychlého chatování však na takovéto zdlouhavé vyhledávání není čas.

Mluvčí společnosti navíc dodává, že ani při používání této nové technologie chytrého doporučování nálepek není ohrožena bezpečnost či soukromí uživatelů a že společnost v žádném případě nešpehuje své uživatele. Vše se totiž odehrává na úrovni vašeho zařízení.

Zdroj: IndiaExpress.com (odkaz)