Foto: Pixabay

Nedávno jsme vás informovali o tom, že se společnost Meta, dříve Facebook, rozhodla vylepšit pravomoc správcům skupin a navíc zřídit i podskupiny, které by byly jen pro předplatitele. Podle vyjádření Marka Zuckerberga budou hrát skupiny a podskupiny klíčovou roli při sestavování virtuálního vesmíru metaverse.

Podle nejnovějších zpráv od WABetaInfo by však tyto skupiny a podskupiny měly dorazit i do WhatsAppu. Správce skupiny by mohl vytvořit nově libovolnou podskupinu. Ty by mohly být podobné komunitám na Discordu. Každý správce pak může pozvat další členy prostřednictvím odkazu nebo zasílat hromadné zprávy celé skupině.

Foto: Pixabay

I přes skupinový chat by WhatsApp měl být stále zabezpečený end-to-end šifrováním. Alespoň to tvrdí server WABetaInfo. Odlišit by se tyto komunity měly od běžných skupinových chatů i pomocí jiného designu. Tento design byl již jednou „omylem“ spuštěn a hned poté zakázán. Termín oficiálního nasazení do ostrého provozu prozatím není znám.

Podle některých názorů je možné, že vývojáři WhatsAppu chtějí jen dohnat konkurenci v podobě Telegramu či Signalu, kde obdobné komunity již fungují. WhatsApp si již nemůže dovolit, aby další uživatelé přeběhli ke konkurenci. První vlna útěku od WhatsAppu byla po vynuceném přijetí nových obchodních podmínek na začátku léta a druhá vlna byla na podzim, kdy byl globální výpadek Facebooku i WhatsAppu. V ten den přešlo na Telegram 70 milionů uživatelů.

Zdroj: TheVerge.com (odkaz)