Foto: Pixabay

Harry Potter byl nejslavnější počin britské autorky J.K.Rowlingové a každý asi zná tento příběh mladého čaroděje. V době největší slávy vynesl autorce pohádkové bohatství a zařadila se tak mezi nejbohatší ženy světa. Platilo pravidlo, že pokud na něco umístíte logo Harryho Pottera, máte zaručený odbyt.

Je tedy logické, že majitelé této licence chtěli využít její potenciál naplno, a proto se rozhodly uvést v roce 2019 premiéru videohry Harry Potter: Wizards Unite, za které se postavilo herní studio Niantic (tvůrce slavné mobilní hry Pokémon Go).

Tato hra tak měla všechny předpoklady proto, aby byla maximálně úspěšná – měla licenci z Bradavic a nejlepšího tvůrce her. Bohužel ani tyto výborné předpoklady nedokázaly vzbudit v uživatelích zájem podle jejich očekávání. Proto se také tvůrci rozhodli, že po pouhých dvou letech ukončí tuto hru a nechají ji odpočívat v křemíkovém nebi.

Na samém počátku hra slibovala velice napínavou dějovou linku, do které se postupně připletly všechny známé postavy z kouzelnického světa. Hra navíc byla zadarmo a byla dostupná jak pro uživatele operačního systému Android, tak pro uživatele iOS.

Celá hra také využívala potenciálu rozšířené reality, což stejně jako u Pokémon Go znamená, že hráč pozoruje reálný svět přes svou kameru na mobilním telefonu, do kterého se zobrazují uměle vymodelované objekty a postavy.

Zajímavé je, že i když je Pokémon Go postaven na stejných základech, jeho popularita neutichá. V případě Harryho Pottera pak nepůjde jen o ukončení podpory, ale tvrdé vypnutí serverů, a to již v lednu příštího roku. Hra se tak stane naprosto nefunkční.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)