Foto: Pixabay

Již před poměrně dlouhou dobou oznámil Tom Cruise, že by chtěl další díl slavné hollywoodské série Mission Impossible natáčet spolu s režisérem Dougem Limanem přímo ve vesmíru, a to na Mezinárodní vesmírné stanici. Mělo se za to, že to bude historicky první film natáčený přímo ve vesmíru. Z této myšlenky, natočit Mission Impossible ve vesmíru, se prozatím neustoupilo a dle původních plánů by také měli natáčet letos v říjnu.

Nicméně rozhodně to nebude první film. Ten totiž natočí filmaři z Ruské federace a podle všeho by měli začít již zítra 5. října. Mělo by se jednat o režiséra Klima Šipenka a herečku Juliji Peresildovou. Na ISS vynese filmaře Sojuz MS-19 zítra v 10.55 hodin středoevropského času.

Ruský film by pak měl nést název „Výzva“ a bude vyprávět příběh doktorky, která byla poslána na ISS, aby zde zachránila život jednoho z členů posádky Mezinárodní vesmírné stanice a měla by provádět v těžkých podmínkách stavu bez tíže operaci. Z hlediska žánru půjde o sci-fi, protože lidi se prozatím ve vesmíru neoperuji. V tuto chvíli proběhlo jen pár pokusů na zvířatech.

Podle dostupných informací by měli ruští filmaři strávit na ruské části Mezinárodní vesmírné stanice celkem deset dní. Podle režiséra je výhodou fakt, že ruská herečka nikdy ve vesmíru nebyla a vše pro ni bude nové, protože přesně tento pocit by měla mít i postava, kterou hraje. Očekává se tak, že by ve své roli měla být velice přesvědčivá.

Zdroj: NYTimes.com (odkaz)