Foto: Pixabay

Kryptoměny jsou velice zajímavou komoditou, o kterou se zajímá nejen mnoho velkých společností, ale také i Bílý dům. Nedávno se v americkém Senátu objevil návrh prezidenta Joa Bidena, který by ke kryptoměnám přidával i novou daň.

Podle senátora Teda Cruze by však daň z kryptoměn mohla být nebezpečná a zničila by prakticky jakékoliv inovace v oblasti kryptoměn a blockchainu. S daní nesouhlasí ani ředitel společnosti Tesla, Elon Musk, podle kterého je tato daň zase trochu unáhlená.

Foto: Pixabay

Bílý dům se však ohrazuje tím, že během deseti let plánuje vybrat z této komodity 28 miliard dolarů. Prozatím se senátoři soustředí na co nejpřesnější definování celé problematiky i na definici prostoru digitálních aktiv.

Dle dalšího návrhu by se mohla daň z kryptoměn vztahovat jen na transakce od určité částky. I přes to se většina odborníků ze světa technologií domnívá, že tímto krokem vytlačí zákonodárci veškeré inovace z území USA. Jakým způsobem se nakonec nasměruje celá problematika a jaký to bude v konečném důsledku mít vliv na celý svět technologií je zatím nejasné.

Zdroj: BusinessInsider.com (odkaz)