Foto: Pixabay

Kryptoměny zažívají v poslední době docela velký rozmach, a to nejen díky propagaci ze strany Elona Muska, ale také díky tom, že ho začaly akceptovat oficiálně i globální společnosti, jako je PayPal, Visa nebo Tesla. Mnoho odborníků však má obavy ohledně kolísavé hodnoty kryptoměn.

Největším rájem kryptoměn pak byla Čína, a to díky nízkým nákladům v podobě levné elektřiny. Nyní však přišla poměrně překvapující zpráva právě z Číny, kde čínská centrální banka dospěla k rozhodnutí, že kryptoměny se musí zakázat a veškeré platby v bitcoinech pak označila za nelegální.

Foto: Pixabay

Tento zákaz pak nepostihne jen poskytovatele služeb v Číně, ale především společnosti, které díky kryptoměnám uskutečňovaly mezinárodní platební transakce. Jisté omezení kryptoměn v Číně přišlo již v minulosti, kdy se zakázalo finančním institucím a platebním společnostem poskytovat jakékoliv služby spojené s kryptoměnami.

Od teď však nastává nová situace a jakákoliv práce s kryptoměnami je zcela zakázána. Mimo zákon pak Čína postavila nejen obchodování s kryptoměnami, ale i jejich těžbu. Na počátku tohoto roku měla přitom Čína podíl na celosvětové těžbě bitcoinů 75%. Je však více než jisté, že tato zpráva ovlivní hodnotu bitcoinu i jiných kryptoměn a bohužel se očekává spíše pokles hodnoty.

Zdroj: TheVerge.com (odkaz)