Foto: Pixabay

Celý svět se snaží dostat lidstvo na Mars, zajisti zdroj obnovitelné energie, zanechávat co nejmenší ekologickou stopu nebo vyvinout umělou inteligenci. Většina lidí se však potýká s daleko obyčejnějšími problémy a starostmi, jako je nemoc, operace, strach z udržení práce, apod.

Toho si všiml i technologický gigant Facebook a zavedl kvůli tomu naprosto novou a nečekanou funkci. Díky nové funkci můžete v příspěvku požádat své přátele o modlitbu. Komunita věřících přijala tuto funkci s velikým nadšením, ale samozřejmě se najdou i skupiny, kteří mají pochybnosti o ochraně soukromí.

Foto: Pixabay

Server Associated Press informoval, že v praxi by mělo stačit vytvořit příspěvek jako prosbu o modlitbu a vašim přátelům se již zobrazí vedle tlačítka i nové tlačítko „Modlil jsem se.“ Lidé v nouzi či prosící o modlitbu tak nově mohou díky Facebooku získat podporu od široké skupiny přátel.

Tuto funkci prozatím testuje Facebook v USA. Během několika měsíců by však měla být rozšířena do celého světa. Podnětem pro vytvoření této funkce přispěla nejen pandemie, ale také skutečnost, že během velikonoc či židovského Pesachu velice razantně vzrostl počet skupinových hovorů v aplikaci Messenger. Faktem zůstává, že ne každý chce veřejně sdílet své nejniternější trápení, strachy i problémy. Na druhou stranu přispívání na Facebook je dobrovolné a mnoha lidem to může pomoci i po psychické stránce.

Zdroj: KřesťanDnes.cz (odkaz)