Foto: Pixabay

Let do vesmíru byl vždycky velice lákavý a v nedávné době si ho dopřáli i známý miliardáři Jeff Bezos a Richard Branson. Nyní se však konečně spustil prodej letenek do vesmíru i pro „normální“ smrtelníky. Společnost Virgin Galactic totiž začala nabízet jednu letenku za pouhých 450 000 dolarů, což je v přepočtu 9,5 milionu korun.

Společnost Virgin Galactic, jejímž zakladatelem je Richard Branson, dále oznámila, že oficiální komerční lety by se mohly uskutečnit již v průběhu příštího roku. Virgin Galactic navíc nenabízí jen jednomístnou letenku, ale nabízí i možnost zakoupit vícemístné balíčky pro skupiny a dokonce i možnost zarezervovat si celý let.

Foto: Pixabay

Je pravděpodobné, že pokud si koupíte lístek, určitě nebudete mezi prvními vesmírnými turisty, protože již nyní má Virgin Galactic vytvořený seznam prioritních klientů a zároveň i seznam klientů, kteří si učinili rezervaci v předstihu. První komerční let by pak měly obsadit příslušníci italského letectva. Následně bude mít Virgin Galctic až do poloviny příštího roku pauzu kvůli renovaci svého letounu VMS Eve.

Zajímavá je také skutečnost, že vesmírné letenky výrazně zlevnili. Jeff Bezos je totiž nabízel za více jak 600 000 dolarů, což je v přepočtu téměř 13 milionů korun. Nyní si tak může dopřát i každý bohatší Čech výlet do vesmíru a navíc vesmír není v červené zóně, takže nemusíte mít ani pozitivní test na COVID-19.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)