Foto: Pixabay

Tvář Luka Skywalkera v seriálu Mandalorian se setkala se spoustou kritiky a fanoušci se dokonce pokusili opravit scénu pomocí různých nástrojů a programů. Jeden z těchto fanoušků si vedl tak dobře, že ho Lucasfilm najal, aby mu pomohl zajistit, že jeho nadcházející projekty nebudou obsahovat takto ochromující zastaralý vzhled a vizuální vizuální efekty. Tím fanouškem je YouTuber známý jako Shamook, který pomocí technologie deepfake vylepšuje špatné CGI efekty a uvádí herce do show a filmů, ve kterých nikdy nehráli.

V sekci komentářů k videu, které ve filmu Christophera Nolana nahradí Christiana Balea Robertem Pattinsonem jako Batmanem, Shamook napsal, že před několika měsíci nastoupil do Lucasfilm / Industrial Light & Magic (ILM). Na otázku, jaká je jeho role ve společnosti, odpověděl, že jeho oficiální titul je „Senior Artist Capture Artist“. Studio potvrdilo pronájem u IndieWire a publikaci sdělilo, že talentované umělce vždy hledá.

Zástupce také uvedl ve svém prohlášení následující: „V posledních několika letech investovala společnost ILM do strojového učení a A.I. jako prostředku k vytváření působivých vizuálních efektů a bylo úžasné vidět, jak se v tomto prostoru buduje hybnost, a jak technologie postupuje.“

Kromě práce na deepfake verzi Luka v seiálu The Mandalorian také hluboce předstíral vystoupení Tarkina a Leie v Rogue One. Videa Shamook ne vždy ukazují nejrealističtější výsledky, ale ta skvělá jako je Lukeova, vypadají skutečně působivě. Lucasfilm mohl svým technickým know-how zajistit, aby nás zastaralé CGI postavy a tváře už nepřivedly přímo do tajemného údolí, to ovšem nakonec zajistil pan Shamook.
Zdroj: Engadget.com (odkaz)