Foto: Pixabay

WhatsApp je, jak již všichni jistě vědí, tou nejpopulárnější komunikační aplikací vůbec. Před několika měsíci celý svět nemile překvapilo vynucené přijmutí nových podmínek, kterými se vlastně uživatelé vzdávají částečně svého soukromí. Nedávno přišel WhatsApp s dlouho očekávanou funkcí spuštění na více zařízeních, kdy nebude nutné, aby byl mobilní telefon neustále on-line.

Další funkcí, která nově přichází do WhatsAppu a která tak trochu upadla v zapomnění je možnost využít šifrované zálohování. V praxi půjde o to, že veškeré konverzace, které budete chtít uschovat či archivovat na cloudovém úložišti budou „zamčené a šifrované“ proti neautorizovanému přečtení.

Foto: Pixabay

Tato šifrovaná záloha pak bude vyžadovat při každém zapnutí, používání či obnově zadat bezpečné heslo. Toto heslo navíc nebude nikde v cloudu ani na serveru známé a bude jen k dispozici v telefonu. Heslo by se tak nemělo dostat k aplikacím třetích stran. Tuto novinku objevila redakce WABetaInfo v prozatím poslední testovací verzi aplikace WhatsApp 2.21.15.5. Do ostrého provozu bude nasazena již během několika následujících týdnů.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)