Foto: Pixabay

Elon Musk se na počátku roku rozhodl, že prostřednictvím své automobilky Tesla nakoupí Bitcoiny v hodnotě 1,5 miliardy dolarů. Zároveň však jeho automobilka oznámila, že začne akceptovat kryptoměny, resp. Bitcoin, jako oficiální platidlo.

To katapultovalo hodnotu Bitcoinu na hranici okolo 60 tisíc dolarů. Po pár týdnech si Elon Musk uvědomil, že Bitcoin je vlastně neekologický, a tak pro jeho stopu v životním prostředí vzal opět zpátečku. Prohlásil, že až bude Bitcoin zelenější, opět ho bude Tesla akceptovat.

Foto: Pixabay

I když hlavní těžební síla Bitcoinu je umístěna v Číně, kde jsou těžební farmy napojené na uhelné elektrárny a Bitcoin rozhodně ještě nestihl zezelenat, oznámil Elon Musk, že opět bude Tesla Bitcoin akceptovat. Reakce Bitcoinu na sebe nenechala dlouho čekat a jeho hodnota opět vystřelila vzhůru.

Tento fakt plyne z Muskova prohlášení na konferenci B-Word, kde doslova prohlásil: „Je velice pravděpodobné, že Tesla obnoví přijímání bitcoinů.“ Žádné další detaily však ke svému oznámení neposkytl. Možné je, že jeho rozhodnutí souvisí hned se dvěma skutečnostmi.

Jednou z nich je plánované omezení těžby Bitcoinu v Číně, čímž se sníží podíl neekologicky vytěženého Bitcoinu a druhou věcí je fakt, že Elon v tuto chvíli drží Bitcoiny za několik miliard dolarů a jejich hodnota značně spadla. Tímto prohlášením si zajistí, že se jeho majetek znásobí.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)